"EVO TI ČAČKALICA PA ČISTI PRAŠINU, NEMA STAJANJA" Milan i Dušan otišli da rade u Ameriku: Poslodavci strogi, a sistem rigorozan
Foto: Shutterstock

"EVO TI ČAČKALICA PA ČISTI PRAŠINU, NEMA STAJANJA" Milan i Dušan otišli da rade u Ameriku: Poslodavci strogi, a sistem rigorozan

Moj biznis -

Dušan Ilić i Milan Vlajković iz Niša u Americi su proveli 6 meseci. Tamo su otišli sa ciljem da rade i zarade, a nisu se, kako kažu, libili nijednog posla. Radili su u ugostiteljstvu i to neretko duple smene. Slobodnog vremena nije bilo mnogo, ali ipak, nisu se vratili nezadovoljni.

Njih dvojica otkrili su kako je tačno izgledao njihov rad u inostranstvu.

- Radili smo kao konobari i neki pomoćnici u ugostiteljstvu - kaže Dušan Ilić, a Milan Vlajković dodaje:

- Bukvalno smo radili od jutra do mraka, ali i pored tih poslova koji su nam bili glavni u slobodnim danima smo tražili i honorarne poslove. Slobodnog vremena nismo imali bukvalno, morali smo da radimo da bismo nešto i zaradili - kaže Vlajković.

Dušan Ilić, Milan Vlajković
foto: Printscreen/TV Prva

Poslodavci su strogi, a sistem veoma rigorozan, kažu.

- Otišli smo sa ciljem da tamo nešto naučimo. I ovde smo već bili u ugostiteljstvu, ali smo hteli da napravimo i nešto svoje kada se vratimo - kažu.

Dušan Ilić, Milan Vlajković
foto: Printscreen/TV Prva

Ističu da postoji i pravilo - ako stojite i nemate posla, možete bukvalno da idete iz restorana, a dosta je praznog hoda.

- Kada nema gostiju u restoranu, vi ćete dobiti neki zadatak. Čak i neki banalan, ali nema stajanja. Morate da budete totalno posvećeni i da radite šta se kaže. Dogodi se da nema gostiju u restoranu, sve smo očistili, sve smo spremili, a onda dođe menadžer i kaže "evo ti čačkalica" i onda čačkalicom treba da ispraznimo prašinu ili mrvice između stolice i naslona... Nije lako, nema stajanja, ali se isplatilo - kaže Ilić.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track