NOVOPAZARAC OD ČISTAČA POSTAO MILIONER: Zeki je najpoznatiji krznar na svetu, popularan među najvećim svetskim zvezdama VIDEO
Foto: Printscreen YT

poseban biznismen

NOVOPAZARAC OD ČISTAČA POSTAO MILIONER: Zeki je najpoznatiji krznar na svetu, popularan među najvećim svetskim zvezdama VIDEO

Moj biznis -

Na ulicama Istanbula, između šarenila i buke, svoj posao uspešno razvija jedan "posebni" biznismen, Zekerija Jusufogulari, poznatiji kao Zeki. Njegov životni put, od skromnog portira do priznatog majstora u krznarstvu, izaziva divljenje.

Zeki, Bošnjak iz Novog Pazara, s ponosom nosi nasleđe svog oca Sulejmana, koji mu je ostavio najvrednije nasleđe – čist obraz, kaže on za FACE HD TV, a prenosi sandzakdanas.rs.

Zeki, koji sebe upoređuje s Pikasom, smatra se najboljim krznarom na svetu. Njegova putovanja i poslovanje sa kožom širom sveta - posebno iz Španije, Bosne i Makedonije - doneli su mu reputaciju u svetu luksuza. Ipak, njegov uspeh nije bez izazova.

Razgovarajući o uvozu kože iz Bosne, Zeki ističe probleme sa kojima se suočava: “Dajem pare, a robe nema!”

- Pare… Koliko para, toliko pameti - kaže Zeki. Uprkos milionima i milijardama koje je stekao, on ističe važnost očuvanja časti i ponosa. U njegovom poslovanju sve je “carsko” – od materijala do radnika, dizajnera i modela.

Zeki je postao popularan među najvećim svetskim zvezdama, uključujući kraljeve, careve, emire i sultane. Njegova diskrecija i profesionalizam privlače elitu, a njegov megasalon u Istanbulu ne može proći neprimećeno.

Poznati novinar Mirsad Jahović Türkcan opisuje Zekija kao jednog od najzabavnijih i najmudrijih ljudi u Istanbulu. Zeki, koji je nekada bio skromni čistač, danas je milioner ili možda milijarder – čak ni on nije siguran. Njegovi pogoni i saloni nalaze se tamo gde su nekad sultani obrađivali krzno za sebe i svoje svite.

Ipak, Zeki nije samo krznar, već i šoumen. Njegova priča nije samo o poslovanju, već i o lekciji života. On inspiriše mlade i buduće biznismene, podiže moral i širi vidike. Hadžifejzović, novinar koji je imao priliku da razgovara sa Zekijem, opisuje njegovu energiju kao nešto neviđeno, upoređujući njegov nastup sa najboljim dramama ili stand-up komedijama.

Zeki, kao simbol uspeha i samopouzdanja, nastavlja da inspiriše i zabavlja, dok istovremeno održava visoke standarde u svetu luksuznih krzna. Njegova priča, od čistača do svetskog lidera u krznarskoj industriji, ostaje inspiracija za sve koji teže uspehu uprkos skromnim počecima.

Kurir.rs/sandzakdanas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja