"PROMET 40 MILIONA €, OTIŠLO MI ZDRAVLJE" Srpski biznismen otkrio kako je sve POČELO: Mrzelo me da radim, a hteo sam da ZARAĐUJEM
Foto: Youtube Printscreen/Biznis priče

srpski kralj obrva o zaradi

"PROMET 40 MILIONA €, OTIŠLO MI ZDRAVLJE" Srpski biznismen otkrio kako je sve POČELO: Mrzelo me da radim, a hteo sam da ZARAĐUJEM

Moj biznis -

Po prvi put, bogati biznismen Branko Babić pokazao je svoje bogato imanje, ali i privatno jezero koje poseduje. Sada je Branko Babić, zvani "kralj obrva", otkrio da je samo u prošloj godini imao 40 miliona prometa.

- Imao sam za godinu dana preko 40 miliona evra prometa. Preko 500 proizvoda plasiramo u preko 170 zemalja. Odmah sam znao da ću raditi za svetsko tržište. Iz Ratkova, malog mesta u Srbiji, izvozimo za ceo svet. Zahvaljujući toj ideji mog oca, imamo preko 50 porodica koje u ovom malom mestu i te kako lepo žive - poručuje Babić koji živi u Ratkovu gde ima privatno jezero i ogromno imanje.

1 / 13 Foto: Youtube Printscreen/Biznis priče

- Kada sam kupio privatno jezero i staru kuću, želeo sam da napravim vikendicu. Kako sam ja megaloman, želeo sam sve više i više. Probio sam budžet pet puta za ovo imanje. Međutim i od komšije pored sam kupio plac, kako tu ne bi napravio fabriku. Znao sam da vredi oko 100.000 evra plac od 6 hektara. Međutim, pretpostavio sam da će tražiti za 200.000, a mi ćemo ga kupiti za 150.000. Već sam imao tu ideju u svojoj glavi. Bio je neraspoložen kada je pričao o prodaji, ali sam znao da ima svoju cenu. Prodao nam je za 600.000 evra plac, nismo mogli da mrdnemo od te cene. Bio sam u situaciji da sam već započeo pravljene kuće i nisam hteo da mi fabrika bude na imanju pored - ističe Babić.

Branko Babić, kralj obrva
foto: Youtube Printscreen/Biznis priče

- Mrzelo me je da radim, a hteo sam da zarađujem. Imao sam plan da se posvetim obučavanju u kozmetičkoj industriji. Uložio sam u svoj biznis 200 evra, zarađujem od 60 do 100.000 evra mesečno. Nemam nikakvo predznanje, nisam naročito pametan, znači može svako. Međutim, na kraju sam napravio mrežu svojih ljudi koji će zastupati našu tehniku, uvoditi nove... Kompletnu zaradu sam bazirao na proizvodnji materijala i opreme - govori Babić i dodaje:

- Kada sam kreirao tehniku za industriju lepote, od 2.000 mejlova, nijedan kurs nismo prodali. Tada sam uzeo najnoviji džip, parkirao ga ispred salona, počeo da pričam o lepoti mog posla, počeo da pričam koliko zarađujem i tako se sve okrenulo. Svaki dan je neko zagrizao udicu i pomislio u sebi: "Hoću ja to da radim" - ističe "kralj obrva" i dodaje:

- Sve ovo što smo napravili nije došlo tek tako. Puno je otišlo vremena, zdravlja, puno stresa, problema.. Malo vremena za sinove, prijatelje. Sada je Monako moja druga destinacija, imam stan tamo. Ratkovo - Monako, to je moja relacija - zaključuje Babić.

Podsećanja radi, najveća želja mu je bila da vozi "rols-rojs" i to je sebi i ostvario.

Branko Babić, kralj obrva
foto: Youtube Printscreen/Biznis priče

- Kupio sam automobil od osnivanja biznisa posle šest ili sedam godina. Inače jako volim automobile. Uvek sam vozio dobar auto i kad nisam imao lovu. Sve što sam imao davao sam za auto. Prvi put sam kupio rolsa pre šest godina i on mi je u Monaku - priča Babić koji je odlučio da se vrati u rodno selo Ratkovo.

- Ratkovo je inače jako poznato kao selo koje ima veliki broj pecaroša, a da pritom nemamo ni kanal, ni reku, ni baru, ništa... Pre nekih 35 godina jedan povratnik iz Nemačke je došao i kupio parče zemlje ovde. Bilo je smetlište, a on je od toga napravio jezero - govori Babić i dodaje:

- Pre nekih četiri ili pet godina sam kupio ovo jezero. Taj povratnik iz Nemačke je to prodao jednom dečku, pa je taj dečko prodao meni. Tako sam se ja vratio ponovo na ovo jezero i tu sam svaki dan od kad sam završio kuću. Ne znam da li u Beograd odem dva ili tri puta godišnje. Između ostalog sam napravio i ribnjak - napominje "kralj obrva" kojem kuva šef iz Pariza.

- Jelo nam sprema jedini sprski kuvar i učitelj čuvenog Alana Lukasa, za mene najboljeg kuvara na svetu koji je radio u Parizu, Italiji, radio i u najboljem restoranu na svetu. Čeka se na ulazak u taj restoran preko 2 godine - zaključio je u emisiji "Biznis Priče".

Kurir.rs/Blic/Biznis priče

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja