DOVITLJIVI MILAN IZ OBRENOVCA ŽIVI OD LUBENICA I IDE MU ODLIČNO! Sad smislio način kako da mu nijedna ne propadne, a nije slatko
Foto: RTV Mag printscreen

već 20 mušterija mu stoji u redu

DOVITLJIVI MILAN IZ OBRENOVCA ŽIVI OD LUBENICA I IDE MU ODLIČNO! Sad smislio način kako da mu nijedna ne propadne, a nije slatko

Moj biznis -

Rešio da ove jeseni prvi put u životu napravi što nije niko, i ispalo je odlično

Milan Živanović je poljoprivredni proizvođač iz Drena kod Obrenovca koji je ove sezone prodao na tone kvalitetne domaće lubenice.

Pre mesec dana ovaj deo opštine zahvatio je grad, pa je lubenicu koju je nevreme oštetilo odlučio da pretoči u rakiju. Ukoliko eksperiment uspe, sledeće godine biće i za prodaju.

Dovitljivi Obrenovčanin ima i svoju recepturu pa kaže: Pretačemo iz kriške u čašicu.

Milan Živanović, rakija, lubenica, rakija od lubenice
foto: RTV Mag printscreen

Rakiju od lubenice pravi prvi put u životu, baš ove godine, a razlog tome jeste to što je grad oštetio lubenice od spolja pa većina kupaca kad ih vidi takve neće da ih uzme iako su unutra skroz zdrave.

Šta će, kud će, da ne propadnu, setio se da proba da od njih ispeče rakiju!

Dodaje i da mu već 20 mušterija stoji u redu, kumovi, kupci lubenica, zainteresovani koji hoće da probaju...

Milan kaže i da je proces jednostavan, dobra lubenica, isečena na kockice, pa u bure i jedno kilo, kilo i po šećera samo radi vrenja - i peče se peti dan.

Milan kaže i da je njegov sin smislio kako da sve ide mnogo brže - lubenicu samo preseče na pola a onda vadi kutlačom sve iz kore.

Na 100 litara tečnosti dobije se 10 litara blage rakije od po 10 gradi. Posle će, veli, da pravi i prepečenicu.

Rakija je inače potpuno bela, providna, i ne peče u grlu nego tek kad se spusti u želudac.

Kurir.rs/RTV Mag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja