Vukašinović: Jat radi normalno, Etihad uskoro preuzima
Foto: Marina Lopičić

Uskoro Er Srbija

Vukašinović: Jat radi normalno, Etihad uskoro preuzima

InfoBiz -
Još nisu potpisani svi predviđeni transakcioni dokumenti oko strateškog partnerstva kojim će Etihad ervejz preuzeti 49 odsto vlasništva

BEOGRAD - Vršilac dužnosti generalnog direktora Jat ervejza (Airways) Velibor Vukašinović izjavio je danas da će Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) preuzeti upravljanje srpskom aviokompanijom kada se ispune regulatorni uslovi.

Vukašinović je kazao da još nisu potpisani svi predviđeni transakcioni dokumenti oko strateškog partnerstva kojim će Etihad ervejz preuzeti 49 odsto vlasništva u srpskoj aviokompaniji i kojim će Jat promeniti ime u Er Srbija (Air Serbia).

"Potpisan je jedan deo dokumenata, ali nisu svi", kazao je Vukašinović, ali nije mogao da precizira kada će taj proces biti završen.

On je dodao da je prema do sada postpisanim dokumentima kao konačni datum određen 31. decembar 2013. godine. Vukašinović je istakao i da Jat ervejz posluje normalno i da beleži rekordan broj prevezenih putnika. "Jat je u julu i avgustu prevezao oko 400.000 putnika, jeste bilo kašnjenja, ali nije bilo otkazanih letova, a piloti i kabinsko osoblje radi na gornjoj granici radnog angažovanja", kazao je direktor Jata. Prema poslednjim najavama iz Etihad ervejza, plan te kompanije je bio da 1. septembra preuzme upravljanje srpskom nacionalnom aviokompanijom, ako budu ispunjeni svi regulatorni uslovi. Planirano je da postojeća flota srpske aviokompanije bude dopunjena sa 10 novih aviona, a prema sporazumu Vlade Srbije i Etihad ervejza, obe strane će obezbediti po 100 miliona dolara za investicije u Er Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track