OVOG ČOVEKA PROZVALI SU "SRPSKI KRALJ" Pravi što svaka domaćica može zatvorenih očiju, ali mu se zbog jedne stvari smeši Ginis! Svet ovo nije video (FOTO)
Sve radi na tradicionalan način
Nema ničeg lepšeg od toplog, domaćeg i krskavog hleba. Recept kojim je Lazar Kupreski iz Novog Sada osvojio Vojvođane jeste lebac koji nosi naziv "Mana Velika, a koji teži čak 22 kilograma.
U pitanju je kako Lazar kaže pravi domaći hleb koji se sprema na stari tradicionalni način.
Lazar koji je rođeni Mošorinac objašnjava da je ovo pravi domaći hleb koji se sprema na stari tradicionalni način, a da bi hleb bio ukusan i imao teksturu kao hlebovi koji su se nekada pravili procedura istog traje 24 sata.
"Proces se sastoji od mešanja, premesa, zatim i stajanja u komori, na kraju se testo stavlja u kalup za pečenje. Ideju sam 'pokupio' od jednog pekara iz Novog Sada, a u Turiji sam napravio najveći hleb i to na festivalu kobasica".
Kako sam kaže, tada je napravio hleb koji je težio 22 kilograma i bio dug 168 centimetara, a kako i sam kaže, održao je obećanje i napravio hleb dužine od 168 centimetara za Ginisa.
Ovaj skromni mesar kaže da trudnicama i dečici uvek pokloni nešto da prezalogaje, a na pitanje da li se ikada desilo da od ovako velikog hleba ostane viška, Srpski kralj demantuje.
"Nikada, hleb može da nahrani četrdeset ljudi, a za sve ove godine nije se desilo da ostane parče jedno. U svoj hleb stavljam i svoje kobasice koje sam pravim, pečem i prodajem. Ja se mesar već dvadeset i jednu godinu, a sada sam napravio proizvod koji je ceo za svačiji užitak: od leba do kobaje", kaže Lazar.
Lazar, koji je rođen u Mošorinu, preradom mesa bavi se dvadeset i jednu godinu, a njegove specijalitete jedu čak i u Turiji, gde su ga proglasili za "Srpskog kralja".
Kurir.rsT.M.
ZAVIRITE U ČUVENI NAPUŠTENI HOTEL, SIMBOL BIVŠE SFRJ: Sala se i sada koristi za venčanja - Hit na mrežama