Simpo: Nismo raskinuli saradnju sa Ikeom

Simpo: Nismo raskinuli saradnju sa Ikeom

InfoBiz -
Kada je u pitanju izvoz tapaciranog nameštaja na tržište Rusije, zbog izuzetno visokih transportnih troškova za ovu vrstu proizvoda, Ikea se opredeljuje za angažovanje lokalnih dobavljača, navode iz Simpa

VRANJE - Kompanija Simpo negirala je danas da je švedska Ikea raskinula saradnju sa tim vranjskim proizvođačem nameštaja.

Kako se ističe u saopštenju, saradnja Simpa sa Ikeom, koja traje 40 godina, širi se u različitim segmentima proizvodnje nameštaja i realizuje prema ranije potpisanim ugovorima za ovu godinu.

Podsetio, prema pisanju pojedinih medija, predstavnici Ikee dostavili su vranjskoj kompaniji Simpo početkom juna obaveštenje o prekidu saradnje, a osim slabijeg kvaliteta, najsporniji deo bile su isporuke za rusko i ukrajinsko tržište i pre svega mehanizmi nameštaja.

Kada je u pitanju izvoz tapaciranog nameštaja na tržište Rusije, kako se navodi u saopštenju Simpa, zbog izuzetno visokih transportnih troškova za ovu vrstu proizvoda, Ikea se opredeljuje za angažovanje lokalnih dobavljača.

"Iako po ovom pitanju ekonomski interesi obe strane trenutno nisu usaglašeni, traži se rešenje da Simpo održi konkurentnost i tog dela programa. Zato su eventualne izmene ugovora sa Ikeom za isporuku tapaciranog nameštaja na tržište Rusije predmet daljih razgovora menadžmenta dve kompanije", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja