UZLEĆE: Jat ervejz uskoro postaje Er Srbija
Foto: Marina Lopičić

Stiže rešenje za nacionalnog avio-prevoznika

UZLEĆE: Jat ervejz uskoro postaje Er Srbija

InfoBiz -
Partneri Nevolje srpske avio-kompanije biće rešene jer će pregovori s „Etihadom“ iz UAE biti uspešno okončani, potvrdio Aleksandar Vučić

BEOGRAD - Jedna briga manje.Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata „Etihad ervejz“ postaće partner Srbije u „Jatu“, a srpski avio-prevoznik promeniće ime u „Er Srbija“. Ovo je najavio prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji očekuje da će pregovori o partnerstvu „Jata“ i „Etihada“ biti uspešno okončani.Regionalni centar- Konačno će biti rešen problem „Jugoslovenskog aero-transporta“ - rekao je Vučić i najavio promenu naziva „Jat“ u „Er Srbija“. Da će srpska prestonica, zahvaljujući partnerstvu „Jata“ sa „Etihadom“, postati regionalni centar, smatra i direktor srpskog avio-prevoznika Velibor Vukašinović.- Stručnjaci „Etihada“ intenzivirali su aktivnosti u „Jatu“ nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju. Jedan tim avio-kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stalno je u „Jatu“ - izjavio je Vukašinović i dodao da „Jat“ za održavanje saobraćaja koristi 11 aviona, ističući da se time približava broju od 14 aviona, što je optimalno za posao tokom leta.Zajednički letovi„Jat“ i „Etihad“ potpisali su 15. aprila ugovor o saradnji kroz zajedničke letove i prodaju karata, a „Etihad ervejz“ je na osnovu tog dokumenta 15. juna uveo svakodnevne letove na liniji između Beograda i Abu Dabija. Sporazum sa „Etihadom“ omogućio je „Jatu“ da postavi svoj kod JU na let Abu Dabi - Beograd, koji je uveden od 15. juna, kao i na letove za još 21 destinaciju na kojoj saobraća ova kompanija iz UAE. S druge strane, „Etihad ervejz“ postavio je svoj kod EY na 23 evropska leta „Jata“. Vlada Srbije i „Etihad“ potpisali su 17. juna Memorandum o razumevanju da bi unapredili razgovore o mogućem investiranju.

Ubrzani razvoj... „Etihad“ uveliko osvaja svet
Ubrzani razvoj... „Etihad“ uveliko osvaja svet

Najbrže rastuća kompanija u svetu„Etihad“, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, jedna je od najbrže rastućih kompanija u svetu. Osnovana je 2003, suvlasnik je avio-kompanija „Er Berlin“, „Er Sejšeli“, „Virdžin Australija“ i „Er Lingus“, dok je u toku preuzimanje indijske kompanije „Džet ervejz“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track