Dinkić: Čekamo ponudu Valeanta za Galeniku!
Foto: Tanjug

Dinkić: Čekamo ponudu Valeanta za Galeniku!

InfoBiz -
Valeant je jedna od najvećih mulitnacionalnih kompanija u oblasti farmaceutske industrije i ona nema nikave veze sa Panićem s obzirom da je pre deset godina Valeant otkupio ICN, bivšu fabriku Milana Panića, rekao je ministar finansija

JAGODINA - Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić je izjavio da je danas da je važno da farmaceutska kompanija Galenika dobije ozbiljnog strateškog partnera i dodao da ponudu Valeanta, koji je jedini otkupio tendersku dokumentaciju, očekuje u narednim nedeljama.

"U zavisnosti od te ponude donećemo odluku o privatizaciji. Nadam se da će ponuda biti dobra jer je to izlaz za Galeniku koja je bitno smanjila obim prometa u poslednjih par godina a njene mogućnosti su daleko veće", rekao je Dinkić u Jagodini nakon potpisivanja ugovora o izgradnji fabrike za proizvodnju lepljivih traka italijanske kompanije Vibak.

Dinkić je negirao da iza Valeanta stoji američki biznismen srpskog porekla Milan Panić.

"Valeant je jedna od najvećih mulitnacionalnih kompanija u oblasti farmaceutske industrije i ona nema nikave veze sa Panićem s obzirom da je pre deset godina Valeant otkupio ICN, bivšu fabriku Milana Panića. Valeant je progutao mnoge kompanije u međuvremenu, uključujući i ICN pa otuda se dovodi u vezi sa Panićem", objasnio je Dinkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track