Najnovije vesti

Bajtović: Gradnja Južnog toka počinje u decembru

Bajtović: Gradnja Južnog toka počinje u decembru

InfoBiz -
Krak Južnog toga, kapaciteta dve milijarde kubnih metara, prolaziće sve do Banjaluke, zbog čega će u RS biti izgrađene dve gasne centrale

NOVI SAD - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović ponovio je danas da će izgradnja gasovoda Južni tok kroz Srbiju početi u decembru ove godine i dodao da će domaće građevinske firme sa partnerskim kompanijama izvoditi radove vredne između 600 i 800 miliona evra.

"Početak izgradnje je u decembru, nebitno da li će biti koja nedelja tamo ili ovamo", rekao je Bajatović novinarima nakon razgovora sa ministrom energetike Republike Srpske Željkom Kovačevićem.

Bajatović je rekao da će krak Južnog toga, kapaciteta dve milijarde kubnih metara, prolaziti i kroz taj manji bosanskohercegovački entitet, sve do Banjaluke, zbog čega će u RS biti izgrađene dve gasne centrale.

Željko Kovačević je rekao da je delegacija RS danas dobila uveravanja od Bajatovića da će krak Južnog toga ići kroz taj entitet, zbog čega je osnovana firma Gas res, i naveo da u RS sada očekuju posetu predstavnika ruskog Gasproma.

Bajatović je rekao da će gasne centrale u Srbiji biti u Novom Sadu, Pančevu, Nišu, na Novom Beogradu i možda u Paraćinu. Najavio je da će uskoro biti raspisani i tenderi za nabavku cevi i kompresora za Južni tok. Bajatović nije želeo da komentariše nesuglasice između njega i Ministarstva energetike povodom buduće reorganizacije Srbijagasa i dodao da je reč o "koncepcijskom neslaganju", o čemu će više reči biti u narednim danima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track