Emirati pregledaju poslovanje Jata

JAT

Emirati pregledaju poslovanje Jata

InfoBiz -
Ministar Mlađan Dinkić rekao je da je napravljen kontakt direktora Jata i Etihada i da se sa tom kompanijom razgovara o preuzimanju Jata

BEOGRAD - Poslovodstva Jat ervejza i Etihada iz Ujedinjenin Arapskih Emirata dogovorili su razmenu podataka, receno je u srpskoj aviokomoaniji.

Na pitanje šta je bila tema razgvora poslovodstava Jata i Etihada, u Jat ervezu su samo potvrdili da je poslovodstvo te kompanije uspotavilo kontakte sa Etihadom i naveli da je dogovrena razmena podataka.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić rekao je da je juče napravljen kontakt direktora Jata i Etihada i da se sa tom kompanijom iz UAE, koja je suštunski u vlasništvu šeika Muhameda, razgovara o preuzimanju Jata.

Prema rečima Dinkića, sa emiratskom aviokompanijom tek se krenulo u razgovore, pa je još rano govoriti o strateskom partnerstvu.

U Jatu na pitanje dokle se stiglo u pregovorima sa Erbasom o redefinisanju ugovora i smanjivanju broja aviona koji bi bili kupljeni, kažu da su pregovori sa evropskim proizvođačem aviona u nadleznosti Vlade Srbije, koja je vlasnik Jat ervejza. U srpskoj aviokompoaniji napominju i da je planom poslovanja za 2013. iznajmljivanje šest aviona nove generacije.

Jat ervejz trenutno obavlja saobraćaj sa sedam aviona, četiri su na redovnim pregledima, a dva koja su bila iznajmljena, pripremaju se za povratak vlasniku, rečeno je u srpskoj aviokomoaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track