Država duguje 66 miliona preduzeću Ratko Mitrović

Potraživanje

Država duguje 66 miliona preduzeću Ratko Mitrović

InfoBiz -
Direktor tvrdi da nisu izmirene ugovorne obaveze za izgradnju stadiona FK Borac

ČAČAK - Obaveze države prema preduzeću "Ratko Mitrović Construction" d.o.o. iznose 66 miliona dinara, izjavio je Petar Ćurcić, direktor ovog privrednog društva.Prema njegovim rečima, nisu izmirene ugovorne obaveze za izgradnju stadiona FK Borac."Iako je naše preduzeće izvršilo oko 45 odsto radova po ugovoru, država svoje obaveze nije izmirila, tako da je i posao obustavljen", istakao je Ćurčić i dodao da je time i likvidnost ugrožena.

Ukoliko se potraživanja naplate, kako je rekao, biće nastavljeni poslovi na izgradnji stadiona, obzirom da je ugovor i dalje aktivan.Novih poslova, za sada, nema ni na vidiku, kazao je on."Grad Čačak planira izgradnju Muzičke škole, salu u Mrčajevcima i stanove za socijalnu gradnju, raspisaće se konkurs za javnu nabavku radova, pa ćemo videti kako će biti završena ta tržišna utakmica", naveo je Ćurčić.On je dodao da će menadžment preduzeća raditi na ugovaranju poslova za Koridor 11, jer bi mogla da se obavi, kako je naveo "proizvodnja i isporuka betona za ovu trasu".

"Ratko Mitrović construction" doo, osnovano je 2007. godine i predstavlja rezultat zajedničkog ulaganja kompanije "Ratko Mitrović" a.d. Beograd i Duška Ćirovića, vlasnika građevinskih firmi M.O.S. Construction i Akvastone iz Moskve. Osnovna delatnost preduzeća obuhvata izvođenje građevinskih radova na objektima visokogradnje, niskogradnje i hidrogradnje. Trenutno broji 39 stalno zaposlenih i 12 radnika na određeno vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track