Za Koridor 11 "infuzija" od 60 miliona evra

Velimir Ilić

Za Koridor 11 "infuzija" od 60 miliona evra

InfoBiz -
Na ovom projektu uposliće se oko 5.000 ljudi, ali i mehanizacija sa ovog područja, a plate će biti uredne, najavio je ministar građevinarstva i urbanizma

ČAČAK - Za Koridor 11 spremljen je avans od 60 miliona evra i to će biti "infuzija" za domaće građevinare i putnu privredu, izjavio je ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić i najavio da će za nekoliko meseci na radovima biti angažovano oko 5.000 ljudi i brojna mehanizacija.

U prvom avansu će više od 30 miliona dobiti srpske firme, najavio je Ilić i dodao da veliki broj naših radnika radi kod azerbejdžanskih kompanija, koje su angažovane na izgradnji Koridora 11.

"Nosioci posla, kada su u pitanju naša preduzeća su Planum i Energoprojekt. Pokušavamo da se kao podizvođači pojavi firma Putevi Užice, kako bi se ubrzao proceš gradnje", istakao je Ilić.

Ministar građevinarstva i urbanizma je najavio da se za nekoliko meseci očekuje početak radova na drugom delu deonice Obrenovac-Ljig, Obrenovac-Beograd, mostu na Savi kod Obrenovca i Surčinskoj petlji, što je sve u sklopu Koridora 11.

"Na ovom projektu uposliće se oko 5.000 ljudi, ali i mehanizacija sa ovog područja", rekao je Ilić i najavio "da će plate biti uredne, a do marta sledeće godine počeće i gradnja puta Preljina-Pojate".Odgovarajući na pitanje o neizmirenim obavezama Ministarstva poljoprivrede prema primarnim proizvođačima, Ilić je rekao da su stari dugovi stigli za naplatu u to Ministarstvo i biće izmirene."Ono što se duguje poljoprivrednim proizvođačima, sredstva koja su odobrena, biće izmireno", naglasio je Ilić.Prema njegovim rečima, ta sredstva su planirana u rebalansu budžeta za tekuću godinu, kao i budžetu za 2013. godinu.Problem je nastao zato što prethodna Vlada nije izmirivala obaveze što je veoma teško nadoknaditi u par meseci koliko traje nova, objasnio je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track