OVO JE BANJA U KOJOJ SE SVI BUKVALNO PONOVO RODE: Blizu nam je, leči mnoge bolesti, a smeštaj može da se nađe za svega 20 €!
Foto: Shutterstock

OVO JE BANJA U KOJOJ SE SVI BUKVALNO PONOVO RODE: Blizu nam je, leči mnoge bolesti, a smeštaj može da se nađe za svega 20 €!

InfoBiz -

Naša država je bogata brojnim lečilištima, ali ni zemlje regiona ne zaostaju mnogo. Banje u Bosni i Hercegovini imaju veoma dugu tradiciju, jedne su od najlepših, ali i najlekovitijih, cene smeštaja su pristupačne, a svi koji su bili kažu da su pravi odmor za dušu i telo.

Poznate su i posećene bile još za vreme starih Rimljana i Grka. Ova država je poznata po velikom broju termalnih izvora, a većina njih se nalazi u okolini Banjaluke. Jedna takva banja je Banja Lješljani.

Banja Lješljani smeštena je u podnožju planine Kozare. Voda sa njenog lekovitog izvora „Slatina“ ima temperaturu od 35 stepeni, a sadrži natrijum, hloride, sulfate. Njena voda pripada veoma retkom tipu voda u svetu. A najbolje deluje na kožna oboljenja.

Ova banja udaljena je od oko 19 kilometara od Novog Grada. Raspolaže sa otvorenim bazenom, masažnom kadom, tuševima sa blatom.

Cene smeštaja u Banji Lješljani

Kao što smo već pomenuli, smeštaj u ovoj banji može da se nađe po vrlo pristupačnim cenama. Cene, naravno, zavise od tipa smeštaja za koji se odlučite. U proseku se kreću od 20 do 60 evra.

Pronašli smo jedan apartman u blizini Banje Lješljani po ceni od 19 evra. Na raspolaganju je spavaća soba, kuhinja, trpezarija i dnevna soba. U ponudi je i besplatan internet i parking. Apartman poseduje i terasu sa divnim pogledom, napisano je u oglasu.

Po nešto većoj ceni pronašli smo i drugi apartman. Smeštaj u ovom apartmanu koštaće vas 27 evra. Na raspolaganju imate spavaću sobu, kuhinju, kupatilo i dnevnu sobu. Apartman ima izlaz na dvorište.

U blizini banje nalazi se apartman po ceni od 41 evro. Nudi besplatan parking i vrt. Nalazi se u prizemlju i poseduje dobro opremljenu kuhinju sa frižiderom i rernom. Tu je i dvokrevetna spavaća soba, kao i dnevni boravak.

Bolesti koje se leče u Banji Lješljani

Upalni reumatizam: prvi i drugi stadijum RA i ograničavanje pokreta u jednom ili više zglobova, otok najmanje dva zgloba, jutarnja ukočenost sa ubrzanom SE i pozitivnim reumatskim faktorima. Trajanje bolesti preko šest meseci. Dob pacijenata od 15-55 godina. Degenerativni reumatizam: bolna ograničenost pokreta u jednom ili oba zgloba više od tri meseca, suženje zglobnih pukotina, inaktivitetna atrofija mišića. Dob pacijenta od 15-55 godina. Psorijazis vulgaris: novootkriveni bolesnici sa početnim kožnim promenama, prisustvo psorijatičnih plihova na gornjim ili donjim ekstremitetima. Hronični nespecifični adneksitis: jednostrana ili obostrana upala adneksa sa bolovima, zadnjih mesec dana su bez terapije. Dob pacijenta 25-55 godina. Gastrointestinalna obolјenja: verificirani hipoacidni i hiperacidni gastritis, verifikovani Ulcusventikuli et duodemi sa klasičnom sipmtomatologijom, i pacijenti sa opstipacijom. Dob pacijenta od 20-70 godina.

Bolesti urinarnog sistema u ispitivanje će se uklјučiti obolјenja od cistitisa, sa kalkulozom urinalnog trakta i pratećom simptomatologijom. Dob pacijenta od 20-60 godina.

BiznisKurir/BizPortal

Bonus video:

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track