INDUSTRIJSKI GIGANT SPREMA VELIKE REZOVE RADNE SNAGE: Kompanija nezadovoljna zaradom, evo o čemu se tačno radi
Foto: Shutterstock

INDUSTRIJSKI GIGANT SPREMA VELIKE REZOVE RADNE SNAGE: Kompanija nezadovoljna zaradom, evo o čemu se tačno radi

InfoBiz -

Američka tehnološka kompanija Sisko (Cisco) objavila je da će otpustiti sedam odsto svoje globalne radne snage i fokusirati se na oblasti poslovanja koje donose visoku zaradu.

Firma Sisko sistems, najveći proizvođač rutera i prekidača koji usmeravaju internet saobraćaj, ima probleme zbog sporog rasta tražnje i ograničenja u lancu snabdevanja, prenosi Si-En-En (CNN). Finansijski direktor kompanije Sisko, Skot Heren, najavio je da firma želi da bude uspešna u razvoju veštačke inteligencije (AI), računarstva u oblaku i sajber bezbednosti, uz održavanje prinosa kapitala.

Kako se navodi, Sisko je u junu pokrenuo fond vredan milijardu dolara za ulaganja u AI startap kompanije i tom prilikom naveo da je u poslednjih nekoliko godina obavio 20 akvizicija i ulaganja fokusiranih na veštačku inteligenciju.

Kompanija je u svom četvrtom fiskalnom kvartalu zabeležila prihod od 13,64 milijarde dolara i prilagođenu zaradu po akciji od 87 centi, iznad očekivanja agencije LSEG koja je predviđala prihod od 13,54 milijarde dolara i prilagođenu zaradu po akciji od 85 centi.

biznis.kurir.rs/cfodive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja