MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I 'SRBIJAVODE' NA ISTOM ZADATKU: Održavanje infrastrukture za snabdevanje vodom od nacionalnog značaja
Foto: MPŠV/Katarina Vasić

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I 'SRBIJAVODE' NA ISTOM ZADATKU: Održavanje infrastrukture za snabdevanje vodom od nacionalnog značaja

InfoBiz -

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa direktorom JVP 'Srbijavode' Goranom Puzovićem, sa kojim je razgovarao o najvažnijim infrastrukturnim projektima u oblasti vodoprivrede.

Naglasivši da interes države u ovoj oblasti obuhvata nekoliko ključnih aspekata, Martinović je prvenstveno ukazao na značaj efikasnog upravljanja vodnim resursima kako bi se obezbedila dostupnost vode za piće, poljoprivredu i druge namene, kao i postavljanje standarda kvaliteta vode i dugoročno očuvanje vodnih resursa. On je dodao da je investiranje u izgradnju i održavanje infrastrukture za snabdevanje vodom, odvođenje otpadnih voda i zaštitu od poplava od nacionalnog značaja i da je ključno za osiguranje ekonomske stabilnosti, zaštitu javnog zdravlja, održivi razvoj i nacionalnu bezbednost.

U tom smislu, Martinović je naveo da će se Ministarstvo poljoprivrede založiti za to da rebalansom budžeta bude obezbeđeno više novca za realizaciju infrastrukturnih projekata u oblasti vodoprivrede jer, prema njegovim rečima, predstavljaju strateški prioritet za državu.

Na sastanku je istaknuto da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i JVP 'Srbijavode' nastaviti da zajedno rade na rešavanju svih važnih pitanja u ovoj sferi, jer su, kako su naveli, na istom zadatku.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

01:36

Vojska Srbije pomaže u snabdevanju vodom stanovnicima širom Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja