PREKO INTERNETA UKRAO DVA LUKSUZNA AUTOMOBILA: Provalio u sistem auto-salona i promenio adresu dostave, na sve to i ismevao žrtve!
Foto: Shutterstock

haker

PREKO INTERNETA UKRAO DVA LUKSUZNA AUTOMOBILA: Provalio u sistem auto-salona i promenio adresu dostave, na sve to i ismevao žrtve!

InfoBiz -

Jedan haker je iskoristio činjenicu da prodajni auto-saloni često koriste eksterne usluge dostave za transfer vozila. Ovaj haker je jednostavno provalio u sistem i uneo novu adresu na Floridi za isporuku Mercedes-Maibach GLS600 od 200.000 dolara.

- Zločinac je, zapravo, hakovao portal vozača i znao koja vozila se prevoze, znao je šta se dešava. Ono što se dogodilo je da je lopov prišao vozaču ponašajući se kao da je on primalac i dao mu sve prave informacije, rekao mu gde auto treba da ide - istakao je za VSVN zaposleni u kompaniji za dostavu Stiven Jariv.

vozili smo mercedes A klase, Mercedes, mercedes A 180, mercedes, Mercedes Benz, mercedes A klase, mercedes A klase sedan, A klasa, Kurir test
foto: Kurir

Neimenovani haker se tu nije zaustavio. Sada je izabrao duplo skuplji Rolls-Roice Cullinan. U ovom slučaju, poslao je poruku vozaču dostave da promeni adresu isporuke. Vozač je potvrdio adresu i vreme, pojavio se sa Kulinanom i isporučio ga hakeru.

Haker je dovoljno siguran u svoju superiornost da povremeno poziva i ismeva svoje žrtve.

- Hvala za besplatnog prijatelja Majbaha - rekao je on, pre nego što je poslao fotografiju GPS trackera uklonjenog iz automobila sa rečima:

- Čoveče, auto je već u Dubaiju ili Evropi, pogodi šta.

BiznisKurir/Yahoo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja