USVOJEN PLAN TRANSFORMACIJE EPS: Planirane promene u organizacionoj strukturi, budžet za zarade ostaje isti
Foto: BETA Amir Hamzagić

USVOJEN PLAN TRANSFORMACIJE EPS: Planirane promene u organizacionoj strukturi, budžet za zarade ostaje isti

InfoBiz -

Skupština "Elektroprivrede Srbije" AD usvojila je Plan transformacije kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa, bez smanjena budžeta zarada.

Usvajanjem Plana transformacije najveće energetske kompanije, Srbija je ispunila važan strukturni reper u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Promene u organizacionoj strukturi usmerene su, između ostalog, na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbednosti sistema i podataka, efikasnije upravlјanje investicijama i lјudskim resursima. Strukturne promene biće sprovedene duž celog sistema uz precizno definisane procedure i odgovornost.

Cilј planiranih reformi je da „Elektroprivreda Srbije“ postane tržišno orijentisana, profitabilna kompanija usmerena na povećanje zadovolјstva kupaca i ostvarivanje cilјeva Zelene agende. Realizacijom Plana transformacije, EPS će do 2030. godine unaprediti operativne performanse kako bi u narednim godinama mogao da parira najrazvijenijim kompanijama poput onih u Evropskoj uniji. Do tada, predviđena je realizacija značajnog investicionog ciklusa uz smanjenje troškova.

U toku je formiranje Kancelarije za transformaciju, koju će činiti zaposleni EPS i spolјni eksperti koji su prepoznati kao lideri u svom domenu, a koja će imati zadatak da implementira Plan transformacije.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

01:02

EPS PRODUŽIO ROK ZA PLAĆANJE RAČUNA, ostvarite popust do OVOG datuma! Spanić: Odluka donesena jer su građani redovne platiše!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track