BEOGRADSKI AERODROM SPREMAN ZA LETNJU SEZONU: Sve će biti mnogo brže i efikasnije, a posebne novine uvedene za prtljag
Foto: Belgrade Airport

BEOGRADSKI AERODROM SPREMAN ZA LETNJU SEZONU: Sve će biti mnogo brže i efikasnije, a posebne novine uvedene za prtljag

InfoBiz -

Belgrade Airport, deo VINCI Airports mreže, privodi kraju velike radove na rekonstrukciji, modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla. U odnosu na prethodnu letnju sezonu, koju je obeležio rekordan obim saobraćaja, realizovano je nekoliko ključnih unapređenja koja će od ovog leta doprineti efikasnijoj usluzi i većem komforu što će doprineti boljem iskustvu putnika.

Čak 90 šaltera za registraciju, umesto prošlogodišnjih 57, biće ove letnje sezone na raspolaganju avio-kompanijama i pružaocima usluga zemaljskog opsluživanja. Putnicima u odlasku na raspolaganju je 16 šaltera za pasošku kontrolu granične policije i 12 uređaja za pregled prtljaga sa najsavremenijom tehnologijom koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda ubrzavajući proces i štedeći vreme.

Prošlog leta, usled tekućih radova bilo je dostupno 6 uređaja za bezbednosnu kontrolu putnika. Nova, glavna free shop prodavnica, čija je površina tri puta veća nego ranije, sa značajno obogaćenim sadržajem i ponudom otvorena je u maju. Ova prodavnica deo je buduće centralne zone na odlascima, koja će sadržati celine namenjene za zabavu, edukaciju, opuštanje i odmor putnika. Nova centralna zona trenutno je u izgradnji, a sadržaće raznovrsnu komercijalnu ponudu koja predstavlja kombinaciju lokalnih ukusa i poznatih svetskih brendova.

Aerodrom
foto: Belgrade Airport

U zoni dolazaka, pasoška kontrola sada je opremljena sa 13 šaltera, u poređenju sa 8 koliko ih je bilo prethodne letnje sezone. U toku su, takođe, radovi na proširenju i modernizaciji zone za preuzimanje prtljaga. Ove letnje sezone na raspolaganju će biti 5 karusela za prtljag i čak tri puta više prostora za putnike u odnosu na prošlogodišnja 4 karusela. Pored navedenog, unapređen i nadograđen je i Sistem za upravljanje prtljagom, čime je kapacitet povećan na približno 3.800 komada prtljaga na sat. Sistem je sada povezan sa svim zonama za registraciju i preuzimanje prtljaga, čineći ceo proces efikasnijim kako za putnike tako i za operatere zemaljskog opsluživanja zadužene za opslugu prtljaga.

Aerodrom
foto: Belgrade Airport

Na jedinstvenoj lokaciji u okviru najsavremenijeg Aerodromskog operativno-kontrolnog centra objedinjeni su različiti aerodromski sektori kako bi se pratile i nadgledale svakodnevne operacije, čime se omogućava brža reakcija i komunikacija kao i efikasniji radni procesi. Zahvaljujući ovim i brojnim do sada realizovanim unapređenjima poput proširenja; modernizacije i redizajna zgrade terminala; centralizovanog bezbednosnog pregleda koji je omogućio razdvajanje tokova putnika u odlasku i dolasku; rekonstrukciji i modernizaciji pristupnih saobraćajnica i parkinga, uz profesionalnu saradnju sa svim članovima velike aerodromske zajednice, kompanija Belgrade Airport će nastaviti da se fokusira na pružanje visokog nivoa usluge i udobnosti svojim putnicima i avio-kompanijama.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

06:51

SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track