OGROMNO INTERESOVANJE ZA EKSPO 2027! Borovčanin: Izložbe su osmišljene da odgovore na izazove sa kojima se suočava čovečanstvo
Foto: Promo

OGROMNO INTERESOVANJE ZA EKSPO 2027! Borovčanin: Izložbe su osmišljene da odgovore na izazove sa kojima se suočava čovečanstvo

InfoBiz -

Interesovanje potencijalnih zemalja učesnica za specijalizovanu svetsku izložbu Expo 2027 (Ekspo 2027) je veliko, a njihovi predstavnici u Beogradu biće ne samo tokom tri meseca trajanja izložbe, nego bar godinu dana pripremajući se za tu manifestaciju koja bi trebalo da inspiriše ljude da upoznaju druge kulture i tradicije, rekao je direktor kompanije Expo 2027 Dušan Borovčanin.

Iz kompanije su podsetili da će Srbija biti domaćin više od 120 zemalja, koje će se od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, predstaviti odgovorom na temu "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve".

- Ideja izložbe je da se podsetimo značaja igre, ne samo u kontekstu razvoja čoveka i veština koje kao deca stičemo na ovaj način, već i da podsetimo da je igra i danas sastavni deo naših života, jer kroz nju dolazimo do otkrića u nauci, tehnologiji, pa i sportu i muzici - rekao je Borovčanin.

Expo 2027, EXPO 2027
foto: Promo

Podseća se da su ekspo izložbe osmišljene tako da kroz odabrane teme odgovore na izazove sa kojima se čovečanstvo suočava, a doprinos Srbije ovom cilju se ogleda u tome što igra kao odobrena tema podstiče interakciju, zajedništvo i kreativnost ljudi.

Ekspo 2027 je zamišljen kao interaktivni događaj koji će okupljati i uključivati posetioce u planirane aktivnosti, a program će, pored stranih paviljona, uključiti tematske nedelje, proslave nacionalnih dana država učesnica, kao i specijalizovane programe, poput obrazovanja.

- U ovom trenutku ne možemo tačno znati na koji način će se neka zemlja predstaviti posetiocima, ali naš zadatak je da ih obavežemo da kreiraju sadržaj koji će biti uzbudljiv i koji će sam po sebi uključivati zajednicu. Cilj je da svi aktivno učestvuju u Ekspo-u kako bismo ostvarili viziju izložbe - naveo je Borovčanin.

Bonus video:

04:20

BRNABIĆ UŽIVO NA KURIR TV! O EXPO 2027: Sa stvaranjem novog grada naš BDP preći će 92 milijarde! 15. februara čeka nas važna vest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja