OTVOREN KONKURS ZA DODELU 370 MILIONA RSD: Novac namenjen paorima u ovom delu Srbije, evo kako se mogu prijaviti!
Foto: Shutterstock

raspisan

OTVOREN KONKURS ZA DODELU 370 MILIONA RSD: Novac namenjen paorima u ovom delu Srbije, evo kako se mogu prijaviti!

InfoBiz -

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka u AP Vojvodini u 2024. godini.

Cilj konkursa je povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, kao i zaštita zemljišta od mraza i korova, uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka.

Sredstva su bespovratna, a odobravaće se za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje, opremanje bunara, nabavku pumpi i agregata za navodnjavanje, nabavku sistema za navodnjavanje veštačkom kišom, subirigaciju, nabavku materijala za pokrivanje povrtarskih i voćarsko – vinogradarskih kultura i cveća u cilju zaštite od mraza i korova – agrotekstili, agril, malč folije i drugo.

Kikinda, Kredit, Navodnjavanje, UAE
foto: Beta

Za realizaciju aktivnosti predviđeno je ukupno 370.000.000 dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 7.000.000 dinara odnosno 7.700.000 dinara.

Minimalan iznos za koji se može konkurisati je 21.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvatljivih troškova investicije jednaka 35.000 dinara, ili veća od tog iznosa. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Sredstva će se dodeljivati u iznosu do 60 odsto prihvatljivih troškova investicije, odnosno 70 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova u slučaju da je nosilac gazdinstva žena, lice mlađe od 40 godina, zadruga ili da je u pitanju područje sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Konkurs je otvoren do 24. maja 2024. godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja