ŽIČARA KOTOR - LOVĆEN KONAČNO POČINJE SA RADOM 1. MAJA: Prevoziće 1.200 putnika na sat - od mora do Lovćena za 11 minuta
Foto: Youtube Printscreen

boka kao na dlanu

ŽIČARA KOTOR - LOVĆEN KONAČNO POČINJE SA RADOM 1. MAJA: Prevoziće 1.200 putnika na sat - od mora do Lovćena za 11 minuta

InfoBiz -

Žičara Kotor - Lovćen biće otvorena 1. maja, javljaju crnogorski mediji.

Prepoznajući značaj žičare Kotor - Lovćen za crnogorsku turističku ponudu, Vlada, odnosno resorna ministarstva i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), preduzeli su neophodne korake iz svoje nadležnosti da se ubrza realizacija preuzetih obaveza iz ugovora o izgradnji koji je zaključen sa konzorcijumom Novi Volvox & Leitner Italija.

Zahvaljujući tome, stekli su se uslovi da žičara Kotor - Lovćen počne sa radom 1. maja, saznaje agencija Mina-business u kompaniji Novi Volvox.

žičara
foto: Profimedia

Žičara će za posetioce biti dostupna od 1. maja do 1. novembra.

Projekat realizuje konzorcijum Novi Volvox – Leitner na osnovu koncesionog ugovora koji je potpisan u decembru 2021. godine.

Žičara je izgrađena za nešto više od godinu od kada je postavljen kamen temeljac u julu prošle godine.

Trasa žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji Opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.350 metara nadmorske visine.

Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1.200 putnika na sat, a vreme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk je nepunih 11 minuta, navodi RTCG.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track