SRBIJA SE POVEZUJE SA FLORIDOM: Iz SAD stigla potvrda - Biće uspostavljeni direktni letovi između Beograda i Majamija
Foto: Er Srbija

SRBIJA SE POVEZUJE SA FLORIDOM: Iz SAD stigla potvrda - Biće uspostavljeni direktni letovi između Beograda i Majamija

InfoBiz -

Iz okruga Miamija-Dejd na Floridi, SAD, stiže potvrda planova za direktne letove između Beograda i Majamija koje bi trebalo da obavlja Er Srbija.

Odeljenje za avijaciju u okrugu Majami Dejd potvrdilo je da srpska nacionalna avio-kompanija namerava započne direktne letove između Beograda i najvećeg grada u Floridi.

Direktor marketinga i razvoja usluga u avio-saobraćaju u ovom okrugu, Emir Pineda, nedavno je rekao da su u stalnom kontaktu sa avio-prevoznicima, uključujući i Er Srbiju i da se nadaju uspostavljanju ove rute već početkom sledeće godine, prenosi Ex-Yu Aviation.

Plaža, Pesak, Majami, Majami Bič
foto: Profimedia

U februaru, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, izjavio je da će Majami postati sledeća destinacija avio-kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Majami je sledeći na redu u SAD-u. Razgovori o novoj liniji za Majami vođeni su barem od prošle godine. Er Srbija je dosta daleko u pregovorima. Mislim da će se to desiti ove godine - rekao je Đurić. Ambasador je ranije napomenuo da bi prodaja karata za novu liniju mogla početi do kraja godine.

Sa svoje strane, Er Srbija je napomenula 2023. godine da će treća destinacija u Severnoj Americi biti dodata 2025. godine, sa opcijama Majami ili Toronto, dok će 2024. godina videti proširenje mreže ka Kini.

Er Srbija
foto: Er Srbija

Odlazeći ambasador Srbije u SAD za koga se očekuje da preuzme novu visoku funkciju u vladi, dodao je tada i da bi 'Air Serbia počela sa dva do tri leta nedeljno, a zatim se nadamo da će se povećati'.

Procenjuje se da oko 50.000 Amerikanaca srpskog porekla živi u Floridi, a očekuje se da će nova linija privući i transferne putnike, posebno iz Izraela i drugih zemalja Balkana. Planira se otvaranje novog konzulata Srbije u Majamiju kasnije ove godine radi pružanja diplomatske i trgovinske podrške.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track