BIO4 KAMPUS PREZENTOVAN PREDSTAVNICIMA INSTITUTA ZA INDUSTRIJSKE INOVACIJE I RAZVOJ VUHAN Begović: Važno za budući razvoj Srbije
Foto: Zoran Petrović/NITRA

BIO4 KAMPUS PREZENTOVAN PREDSTAVNICIMA INSTITUTA ZA INDUSTRIJSKE INOVACIJE I RAZVOJ VUHAN Begović: Važno za budući razvoj Srbije

InfoBiz -

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović sa delegacijom, sastala se sa predstavnicima Instituta za industrijske inovacije i razvoj Vuhan. Tema sastanka bila su nova polja zajedničke saradnje, naročito u okviru BIO4 Kampusa.

„Radujem se i nadam projektima u kojima možemo da ostvarimo zajedničku saradnju. Naša dosadašnja saradnja je izuzetno prijatna i želimo dodatno da je učvrstimo u novim zajedničkim poduhvatima, kako bismo dodatno učvrstili prijateljstvo i kolaboraciju između naša dva naroda“, rekla je Li Hiling ispred Instituta za industrijske inovacije i razvoj Vuhan.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija
foto: Zoran Petrović/NITRA

„Postoje različiti aspekti na kojima je naša saradnja moguća i poželjna uključujući veštačku inteligenciju, biotehnologiju, ali takođe i autonomna vozila jer smo za njih dobili dozvolu trećeg nivoa, pa je to takođe izuzetno bitno za budući razvoj Republike Srbije. Naš kolaborativni potencijal u svim ovim ovlastima je ogroman. Takođe, mi već imamo sjajnu saradnju sa Kinom u oblasti nauke za koju su naši naučnici izuzetno zainteresovani, gradimo jake konekcije sa različitim institutima širom Kine a radujemo se i tome što će Kina biti deo Sajma nauke i tehnoloških dostignuća u maju u Beogradu, kako bi naši predstavnici privatnog sektora mogli da vide fantastične inovacije koje dolaze iz Kine i da se upoznaju sa svim što radite u vašoj zemlji“, rekla je ministarka dr Jelena Begović.

Direktor Tima za IT i preduzetništvo u Kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije Nenad Paunović prezentovao je prisutnima projekat BIO4 Kampusa.

1 / 9 Foto: Zoran Petrović/NITRA

„BIO4 Kampus će biti mesto gde će akademska i naučno-istraživačka zajednica raditi blisko sa privatnim kompanijama i startapima. Ovo je najveća pojedinačna investicija Republike Srbije u nauku, ali takođe najveća i u regiji, tako da vidimo ovaj projekat kao prednost ne samo za našu državu, već i za region, ali i svet jer će biti izuzetno mesto za zajedničku saradnju“, rekla je ministarka dr Jelena Begović i istakla da se raduje izgradnji Panda centra u okviru BIO4 Kampusa u kom će na zajedničkim istraživanjima raditi srpski i kineski stručnjaci.

Obe strane su istakle volju i želju da zajedno rade na BIO4 Kampusu u svim poljima u kojima je zajednička saradnja moguća, pa će Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Institut za industrijske inovacije i razvoj Vuhan nastaviti sa daljim razmatranjem mogućnosti kolaboracije u ovim okvirima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track