PRODAJE SE POZNATA KLANICA U STEČAJU: Početna cena je 493 miliona dinara, a ponuđači treba da obrate pažnju na nekoliko stvari
Foto: Shutterstock, Ilustracija

licitacija

PRODAJE SE POZNATA KLANICA U STEČAJU: Početna cena je 493 miliona dinara, a ponuđači treba da obrate pažnju na nekoliko stvari

InfoBiz -

Stečajni upravnik kompanije Big Bull Foods iz Đurđina oglasio je prodaju tog stečajnog dužnika kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja. U imovinu Big Bull Foods spada nešto više od 3,7 hektara zemljišta, 16.000 kvadrata objekata za preradu i skladištenje kao i oprema za klaničnu industriju.

Početna cena na licitaciji koja će biti održana 29. aprila je 493,7 miliona dinara, a pravna i fizička lica treba da uplate 197,5 miliona dinara depozita kako bi učestovala u nadmetanju.

novac, pare
foto: Profimedia

Imovina se, kako je naglašeno u oglasu, kupuje u viđenom stanju i može se razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, a najkasnije pet dana pre zakazane prodaje.

Ovo je prvi pokušaj prodaje Big Bull Foods. Nekada poznata kompanija za preradu i konzerviranje mesa otišla je u stečaj u aprilu 2022. godine zbog trajnije nesposobnosti za plaćanje.

U trenutku kada je stečaj uveden, račun Big Bulla bio je u blokadi za nešto više od 932 miliona dinara.

Pare, Novac, Srbija, Preduzeća, Obaveze, Izmirenja

Prema pravima javnog nadmetanja, kupoprodajni ugovor se potpisuje u roku od pet dana od dana održavanja licitacije, pod uslovom da je depozit koji je obezbeđen garancijom uplaćen na račun stečajnog dužnika.

Proglašeni kupac je dužan da uplati preostali iznos kupoprodajne cene u roku od deset dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Ako proglašeni kupac ne potpiše zapisnik, kupoprodajni ugovor ili ne uplati kupoprodajnu cenu u propisanim rokovima i na propisan način, gubi pravo na povraćaj depozita, a za kupca se proglašava drugi najbolji ponuđač, koji ima ista prava i obaveze kao proglašeni kupac.

hiljadu dinara, novac u rukama, dinari, srpski dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Javno nadmetanje će se održati 29. aprila u kancelariji stečajnog upravnika u Subotici, a registracija učesnika počinje dva sata pre početka licitacije.

kurir.rs/biznis.rs

Bonus video:

03:34

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA VAŠIM KREDITOM UKOLIKO BANKA ODE U STEČAJ! Uzelac razotkrio sve nedoumice: Banke imaju CRNE LISTE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track