U OKOLINI BRISELA SE NALAZI NAJGORI AERODROM NA SVETU: Među putnicima na veoma lošoj reputaciji, a razlog za to objašnjava sve
Foto: Wikipedia

vijetnam na prvom mestu

U OKOLINI BRISELA SE NALAZI NAJGORI AERODROM NA SVETU: Među putnicima na veoma lošoj reputaciji, a razlog za to objašnjava sve

InfoBiz -

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika.

Iako je ovaj aerodrom, zvanično nazvan Brisel Južni Šarlroa, udaljen 50 kilometara ili 45 minuta vožnje autobusom od evropske prestonice, među poslovnim putnicima je na lošoj reputaciji zbog neorganizovanosti i hronične pretrpanosti, posebno na terminalu 1 (T1).

Brisel
foto: Shutterstock, Ilustracija

S katastrofalnom prosečnom ocenom 1,2 na lestvici do 10, Šarlroa je ocenjen nešto lošijom ocenom od nemačkog Berlin-Brandenburg i britanskog Lids-Bradforda, prema analizi koju je na temelju recenzija putnika na Skajtreksovoj platformi Erlajn Kvaliti sproveo Biznis Finansing.

KO JE PRVI?

Aerodrom Noi Bai u Hanoju je na prvom mestu sa prosečnom ocenom 6,8. Ovo je odraz rastuće popularnosti Vijetnama kao destinacije za strane investicije usred kinesko-američkih tenzija.

- Terminali su izuzetno čisti, a aerodromsko osoblje veoma ljubazno. Postoji veliki izbor hrane - napisao je jedan recenzent aerodroma u glavnom gradu Vijetnama.

Aerodrom
foto: Shutterstock

Singapurski aerodrom Čangi je na drugom mestu, a na trećem Hong Kong International. Reč je o aerodromima koji su redovno na vrhu liste putnika.

Aerodrom Helsinki je na petom mestu, a Budimpešta je sledeći evropski aerodrom i zauzela je 11. mesto.

Najbolje rangirani američki aerodrom je čikaški Midvej, koji se nalazi na devetnaestom mestu.

London Luton i London Stansted su takođe loše prošli u anketi – oba su ozloglašena po tome što im je potrebno još duže putovanje do centra Londona nego što je potrebno za vožnju od Šarlroa do srca Brisela.

(Kurir.rs/021.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track