NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU 1.500 UČESNIKA: Nastavljeno partnerstvo sa poznatom inostranom kompanijom, ugovor produžen još 3 godine
Foto: Kurir

od 3. do 6. marta

NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU 1.500 UČESNIKA: Nastavljeno partnerstvo sa poznatom inostranom kompanijom, ugovor produžen još 3 godine

InfoBiz -

Predstojeći vikend donosi nam najznačajniji poslovni događaj u zemlji i regionu, 31. Kopaonik biznis forum, koji će se održati od 3. do 6. marta u hotelu Grand Kopaonik.

Centralna tema Foruma biće „Novi globalni kontekst: izazovi neizvesne budućnosti“, a kao i prethodnih godina, Forum će otvoriti Jorgovanka Tabaković, a u ime glavnog partnera foruma, kompanije Mastercard, obratiće se Mark Barnet, predsednik Mastercard Evropa. Na kraju Foruma učesnicima će se tradicionalno obratiti Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

- Interesovanje za KBF 2024 je izuzetno, te će se tokom četiri dana rada okupiti više od 1500 učesnika. Pripremljena je zanimljiva, intenzivna agenda sa interesantnim i uticajnim panelistima i specijalnim gostima. Kroz tri plenarne sesije, četiri specijalna događaja, 36 panela sa, približno, 200 panelista, učesnici Foruma će, svaki pojedinačno, pronaći ono što ih posebno interesuje. Ove godine ćemo ugostiti brojne goste iz regiona, što je još jedan dokaz da je Forum prerastao nacionalne okvire i postao događaj od regionalnog značaja. Kopaonik biznis forum je mesto susreta, poslovnog povezivanja i dijaloga, događaj koji pruža široku platformu za interaktivnu razmenu mišljenja, argumentovanu raspravu svih učesnika, sa ciljem koncipiranja održivih i primenljivih rešenja ekonomske politike Srbije i regiona - istakao je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

Jorgovanka Tabaković, KBF, Kopaonik biznis forum, Forum na Kopaoniku
foto: Kurir

Potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora nastavljeno je tradicionalno partnerstvo sa kompanijom Mastercard.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, izjavila je:

- Ono što mi u kompaniji Mastercard radimo na tržištu Srbije identično je našem globalnom pristupu – mi smo tehnološka kompanija koja stoji iza brzih, sigurnih, praktičnih i intuitivnih transakcija, bilo kada i bilo gde potrošači treba da ih izvrše, i nastavićemo da povezujemo igrače u finansijskom ekosistemu kako bismo zajedno napredovati dalje. Zbog toga nam je Kopaonik biznis forum važan, kako bismo pokretali otvorene diskusije sa ostalim učesnicima na tržištu jer samo onda kada realno sagledamo svoj položaj, možemo da napravimo efikasne korake ka unapređenju.

Specijalni gosti na ovogodišnjem Forumu biće Džefri Saks, profesor sa Kolumbija univerziteta, i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju. Učesnicima Foruma će se obratiti i šef misije MMF-a za Srbiju Donal Mekgetigen. Svojim plenarnim izlaganjima gosti Foruma će pokušati da rasvetle budući razvoj geopolitičke i geoekonomske situacije u svetu i Evropi, kao i da daju bližu ocenu makroekonomskog stanja u Srbiji i regionu Zapadni Balkan.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja