BEOGRAD NA VODI DOBIJA MODERNU PIJACU: U planu je gradnja novog objekta koji će imati zeleni krov kakvog NEMA NI U SVETU
Foto: Aca Matić

novi projekat

BEOGRAD NA VODI DOBIJA MODERNU PIJACU: U planu je gradnja novog objekta koji će imati zeleni krov kakvog NEMA NI U SVETU

InfoBiz -

U blizini tržnog centra Galerija u Beogradu na vodi u planu je gradnja nove pijace, a reč je o objektu koji će imati zeleni krov i garažu za posetioce.

- Nekoliko ulaza vodiće u prirodno osvetljeni centralni hol, koji će biti ‘srce’ marketa. Tradicionalni materijali, poput cigle, daće ovom modernom zdanju posebnu toplinu i šarm prohujalog doba - saopštavaju investitori, prenosi eKapija.

Krov sa obiljem prirodnog zelenila, dodaju, najveća je atrakcija, koju ni mnogo poznatije pijace u svetu nemaju.

Kalenić pijaca, pijaca, tezga, tezge, povrće
foto: Filip Plavčić

Ozelenjena krovna terasa prosiraće se na 1.800 kvadratnih metara.

Projektovanje objekta, kako piše portal Gradnja.rs, povereno je beogradskom studiju DA Dizajn Arhitektura, a preliminarni podaci govore da bi pijaca u Beogradu na vodi trebalo da ima 4.100 metara kvadratnih pijačnog prostora, garažu od 7.800 kvadrata kao i 2.300 kvadratnih metara kancelarijskog prostora.

Osim 48 pijačnih štandova, u objektu je projektovana i 51 jedinica namenjena maloprodaji i ugostiteljstvu, kao i 176 parking mesta i tri lifta za posetioce.

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja