DANAS POČELA ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI ZA OVU GRUPU GRAĐANA! Dostavljeno više od 1.000 zahteva za tri različite vrste vaučera!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

krenulo

DANAS POČELA ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI ZA OVU GRUPU GRAĐANA! Dostavljeno više od 1.000 zahteva za tri različite vrste vaučera!

InfoBiz -

Danas su počele isplate finansijske podrške pacijentima sa retkim bolestima i porodicama obolelih u vidu tri vrste vaučera, nakon što je Vlada nedavno usvojila ovu odluku.

Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, odlučila da se:

  • Porodicama sa decom koja su obolela od retkih bolesti i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti, koji su državljani Republike Srbije i upisani su u registar lica obolelih od retkih bolesti koji vodi Institut za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batutˮ, isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 25.000 dinara;
  • Licima koja su obolela od retkih bolesti, koji su državljani Republike Srbije i upisani su u registar lica obolelih od retkih bolesti koji vodi Institut za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batutˮ, dodele vaučeri za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara;
  • Licima koja su obolela od retkih bolesti, koji su državljani Republike Srbije i upisani su u registar lica obolelih od retkih bolesti koji vodi Institut za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batutˮ, dodele vaučeri za rehabilitaciju i rekreaciju u iznosu od 50.000 dinara.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić je pre dva dana izjavila da je do sada u Ministarstvo stiglo nešto malo manje od hiljadu zahteva, a svaki dan se izdaje na desetine ovih rešenja. Za pacijente su kasnije poslati upiti Institutu za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track