PO 75.000 DOLARA ZA SVAKO NOVOROĐENČE: Ova firma odreši kesu za zaposlene koji dobiju bebu, a nisu zaobišli ni OVU GRUPU radnika!
Foto: Youtube/BioTexCom clinic, Shutterstock

kakav gest!

PO 75.000 DOLARA ZA SVAKO NOVOROĐENČE: Ova firma odreši kesu za zaposlene koji dobiju bebu, a nisu zaobišli ni OVU GRUPU radnika!

InfoBiz -

Jedna južnokorejska kompanija spremna je da izdvoji milione dolara kako bi pomogla da se popravi vrlo niska stopa nataliteta u zemlji.

Buiung Grup, građevinska firma sa sedištem u Seulu, planira da isplati zaposlenima 100 miliona korejskih vona (75.000 dolara) svaki put kada dobiju bebu, navodi se u saopštenju za javnost.

Takođe će isplatiti ukupno 7 milijardi korejskih vona (5,25 miliona dolara) u gotovini svojim zaposlenima, koji su na svet doneli 70 beba od 2021. godine, dodala je kompanija. Beneficija je dostupna muškarcima i ženama, rekao je portparol kompanije Li Jung-keun za CNN.

Južna Koreja, mapa Južne Koreje
foto: Shutterstock

- Nadam se da ćemo biti prepoznati kao kompanija koja doprinosi podsticanju rađanja i brine o budućnosti zemlje - rekao je Li svojim zaposlenima.

"TEMPIRANA BOMBA"

Podaci naglašavaju demografsku tempiranu bombu sa kojom se suočavaju Južna Koreja i druge istočnoazijske zemlje dok njihova društva ubrzano stare.

Mnoge evropske nacije se takođe suočavaju sa starenjem stanovništva, ali je brzina i uticaj te promene ublažen imigracijom. Zemlje poput Južne Koreje, Japana i Kine su se, međutim, klonile masovne imigracije kako bi se uhvatile u koštac sa smanjenjem radno sposobnog stanovništva.

(Kurir.rs/preveo: R.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track