NOVI TALAS BANKROTA U NEMAČKOJ: Teški dani za celu branšu, kriza udara sa svih strana, više od 1.500 lokala biće ZATVORENO
Foto: Shutterstock, Ilustracija

alarmantno

NOVI TALAS BANKROTA U NEMAČKOJ: Teški dani za celu branšu, kriza udara sa svih strana, više od 1.500 lokala biće ZATVORENO

InfoBiz -

Savez udruženja proizvođača duvana za vodene lule Nemačke ističe da će do kraja godine biti zatvoren svaki treći šiša bar.

Širom zemlje inače ima više od 5.000 šiša barova.

Pušenje nargile u Nemačkoj je godinama bilo moderno i otvaralo se sve više šiša barova, međutim, sada se raspoloženje građana menja.

Najnoviji propisi o pakovanju, koji su stupili na snagu sredinom 2022. godine, otprilike su udvostručili cenu duvana za nargilu s razornim učincima za duvansku industriju.

Umesto kupovine skupljeg, legalnog duvana, sve se više potrošača okreće opasnim proizvodima na crnom tržištu i sve više puše kod kuće umesto u kafićima.

- Ako se propis ne ukine trećina svih šiša barova u Nemačkoj mogla bi da bude zatvorena do kraja godine - rekao je direktor Saveza udruženja proizvođača duvana za vodene lule Folke Rega.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track