U SURČINU ĆE SE NA 10 HEKTARA GRADITI CENTAR ZA VODENE SPORTOVE: Biće u okviru EXPO, a evo i koliko će navijača moći da primi
Foto: Privatna Arhiva

važan projekat

U SURČINU ĆE SE NA 10 HEKTARA GRADITI CENTAR ZA VODENE SPORTOVE: Biće u okviru EXPO, a evo i koliko će navijača moći da primi

InfoBiz -

Vlada Srbije osnovala je Privredno društvo SPV Akvatik centar d.o.o. Beograd, a radi izgradnje sportskog kompleksa za vodene sportove. Budući sportski centar nalaziće se u okviru kompleksa Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu.

Predviđeno je da zauzima ukupnu površinu od 10 ha, kao i da može da primi 4.000 gledalaca.

U odluci se navodi da će nakon izgradnje sportskog kompleksa za vodene sportove, kao i po izdavanju upotrebne dozvole i upisu objekta u katastar nepokretnosti i pravima na njima, odnosno po isteku roka od pet godina biti ispunjeni uslovi za prestanak društva u skladu sa zakonom, a sva prava i obaveze privrednog društva prenose se na Republičku direkciju za imovinu Republike Srbije.

Expo Belgrade 2027, Expo Beograd 2027, Ekspo 2027, Expo 2027
foto: Ministarstvo Finansija

SEDIŠTE NA NOVOM BEOGRADU

Sedište preduzeća je na Novom Beogradu u Ulici Jurija Gagarina 76, a za direktora je imenovana Građevinska direkcija Srbije koja se nalazi na istoj adredi. Preduzeće Akvatik centar imaće osnovni kapital vredan 100.000 dinara i biće registrovano za delatnost izgradnje "ostalih nepomenutih građevina".

Budući Akvatik centar, čiju je gradnju najavio ministar finansija Siniša Mali prilikom predstavljanja plana "Skok u budućnost", trebalo bi da bude izgrađen po FINA standardima za svetske vodene sportove.

(Kurir.rs/eKapija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track