NEPRAVEDNO ZAPOSTAVLJEN PLANINSKI DRAGULJ U SRBIJI: Nalazi se na samo 2 sata od Beograda, a skijanje košta svega 2.000 dinara!
Foto: Kurir.rs/S.S.

blizu, a jeftino

NEPRAVEDNO ZAPOSTAVLJEN PLANINSKI DRAGULJ U SRBIJI: Nalazi se na samo 2 sata od Beograda, a skijanje košta svega 2.000 dinara!

InfoBiz -

Planinsko-turističko mesto Divčibare, poznato po netaknutoj prirodi i planinskom vazduhu, predstavlja pravu oazu mira, na samo dva sata vožnje od Beograda.

Ovaj planinski biser Srbije iz godine u godinu postaje sve popularnija destinacija među ljubiteljima prirode, zimskih sportova i onih koji žele da pobegnu od gradske vreve.

Na nadmorskoj visini od oko 1.000 metara, Divčibare nude turistima prelepe pejzaže, šume bogate raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom, kao i čist planinski vazduh.

Divčibare
foto: Printscreen YT

Ovo mesto je idealno za sve ljubitelje planinarenja, šetnji kroz netaknutu prirodu i opuštanja daleko od gradske gužve. Jedna od glavnih atrakcija na Divčibarama je Crni vrh, najviši vrh u ovom planinskom regionu.

Cena celodnevnog ski-pasa za odrasle je 2.000 dinara, dok je za decu do deset godina 1.600 dinara.

Sa vrha se pruža fascinantan pogled na okolne planine i doline, što ga čini omiljenim mestom za gledanje zalaska sunca ili jednostavno za uživanje u tišini planinskih prostranstava.

Pored prirodnih lepota, Divčibare nude i bogatstvo kulturnih i istorijskih spomenika.

Divčibare, Nevena Ignjatović, Crni Vrh
foto: Privatna Arhiva

Manastir Ćelije, smešten nedaleko od Divčibara, predstavlja duhovni centar ovog kraja i mesto koje privlači brojne posetioce svojom mirnom duhovnom atmosferom i vrednim relikvijama.

Tokom zimskih meseci, Divčibare postaju i destinacija za ljubitelje skijanja. Skijaška staza koja se nalazi u neposrednoj blizini centra privlači kako početnike, tako i iskusne skijaše.

kurir.rs/bizportal.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track