AKO ONLAJN KUPUJETE SKI-OPREMU MOŽE BITI I DO 30 ODSTO JEFTINIJA: Ovde je detaljni cenovnik, jedna stavka košta od 1.500 dinara
Foto: Zorana Jevtić

SEZONA POPUSTA

AKO ONLAJN KUPUJETE SKI-OPREMU MOŽE BITI I DO 30 ODSTO JEFTINIJA: Ovde je detaljni cenovnik, jedna stavka košta od 1.500 dinara

Novčanik -

Ski-oprema se preko oglasa može pazariti za iznos od 2.300 do čak 27.500 dinara, kaže za Kurir Srđan Jovanović, oglasni savetnik za market na Sasomange.rs, na kome ljubitelji zimskih sportova i planina mogu da pronađu standardnu opremu, počev od zimskih jakni čizmi, šalova i rukavica pa do sanki, skija, pancerica, bordova i pomoćnih štapova.

- Preporuka je da se oprema kupuje pred zimsku sezonu zbog veće ponude i dobrih cena, što uključuje i nove modele renomiranih proizvođača. Međutim, jedan deo potencijalnih kupaca opremu kupuje i tokom zimske sezone, a razlog tome su najnovija ponuda i akcijske cene. Turistički centri, ponudama po principu last minute, omogućavaju većem broju turista da boravi na planinama u zemlji i inostranstvu. Shodno tome, potreba i potražnja za ski-opremom je u porastu - navodi Jovanović.

Srđan Jovanović, Srdjan Jovanović
foto: Sasomange

Prema njegovim rečima, veliki broj kupaca se odlučuje za kupovinu opreme i putem onlajn platformi i oglasnika, zbog velike ponude proizvoda i jednostavnosti kupovine na klik i brže isporuke putem kurirskih službi.

Brzi pregled

- U zavisnosti od dogovora, proizvodi nam stižu na kućnu adresu. Kako u poslednje vreme imamo sve manje slobodnog vremena za razgledanje proizvoda obilaskom prodavnica, benefit kupovine onlajn, izuzimajući finansijski deo, jeste mogućnost brzog pregleda ponude iz udobnosti doma. Time štedimo vreme, a imamo kompletan pregled svih proizvoda na jednom mestu - ističe naš sagovornik i dodaje:

Kopaonik, sneg, zima, zimovanje, skijanje, skijalište
foto: Zorana Jevtić

- Takođe, kanali komunikacije su višestruki, pa s prodavcima možete komunicirati putem Vajbera, Vocapa, imejla, društvenih mreža... Počevši od skijaških odela, rukavica i termalnog veša, na našem oglasniku Sasomange dostupan je i veliki izbor skija, pancerica, ski-kaciga, ski-štapova i naočara. Možete pronaći i veliki izbor zimske garderobe poznatih brendova. Jovanović naglašava i da se, ako je ponuda na tržištu velika, trgovci trude da raznim akcijama i adekvatnom ponudom privuku veći broj kupaca.

- Trenutno smo u sezoni popusta, tako da se oprema može naći na velikom sniženju, koje kod nekih prodavaca ide i do 30 odsto. Ukoliko imate potrebu za ovom vrstom kupovine, sad je pravo vreme zbog velikih sezonskih popusta. Na sniženju možete naći jakne, rukavice, kape, skije, kacige, sanke, pancerice. Ukoliko su vam potrebni garderoba ili oprema za tekuću zimsku sezonu, potrebne artikle možete naći po sledećim cenama: ski-rukavice od 2.400 dinara, naočare za skijanje od 2.365, kacige za skijanje od 5.743 dinara. Što se tiče dečjih ski-pantalona, možete ih pazariti po ceni od 6.992 dinara, dečje ski-jakne za 7.718, dok su ženske ski-jakne od 13.268. Muške ski-jakne su već od 18.040 dinara, a pancerice za skije od 18.507. Skije su od 27.558 dinara, sanke od 1.499 - nabraja Jovanović.

Kopaonik, sneg, zima, zimovanje, skijanje, skijalište
foto: Zorana Jevtić

Za najmlađe

Takođe ističe i da je najveće interesovanje kupaca za opremu za skijanje, u koju spadaju skije, sanke, naočare za skijanje, kacige, štapovi, jakne, rukavice, kao i oprema renomiranih proizvođača.

- Povećana je i potreba i potražnja za opremom za najmlađe, kao što su sanke i razne vrste kliska za uživanje u čarolijama na snegu. Ukoliko ste ljubitelj planina i zimskih sportova, svakako vam je potrebna dobra i nepromočiva oprema za boravak na planini. Većina iskusnih i manje iskusnih planinara se odlučuje za kvalitetne komade garderobe otporne na vremenske uslove na planinama. Tako da vam je neophodna dobra jakna otporna na vetar i snežne padavine, kao i ski-pantalone i aktivni veš, kako bi vam temperatura tela bila prilagođena uslovima na planini ili stazi za skijanje.

deca, zimovanje, sneg, sankanje
foto: Shutterstock

Cenovnik ski-opreme

Oprema Cena

*Iznosi su u dinarima

Ukoliko volite dobru šetnju po planini, takođe su vam potrebne dobre vodootporne cipele ili čizme otporne na vodu i sneg. Možete kupiti obuću renomiranih proizvođača. Neophodne su i kape, šalovi i rukavice, dobre jakne i pantalone predviđene za duži boravak u prirodi na hladnijim temperaturama. Ukoliko skijate, treba obezbediti kvalitetne skije, pancerice, kacige, naočare za skijanje, štapove za skijanje i slično - zaključio je Jovanović.

Bonus video:

02:26

KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track