ITALIJANI ŽELE DA ULAŽU U 3 SRPSKE OPŠTINE: Ono što planiraju ovde da urade rešiće brojne probleme, EVO čime se bave
Foto: Shutterstock

potencijalna investicija

ITALIJANI ŽELE DA ULAŽU U 3 SRPSKE OPŠTINE: Ono što planiraju ovde da urade rešiće brojne probleme, EVO čime se bave

InfoBiz -

Sastanak sa predstavnicima italijanske firme “Comef” u vezi projekta regionalnog postrojenja za tretman otpada održan je u prostorijama Opštine Vrnjačka Banja.

Sastanku su, pored predsednika opštine, prisustvovali i predstavnici Grada Kraljeva i Opštine Trstenik.

Trstenik
foto: Kurir/Ž.M.

ODRŽAVANJE VISOKOG NIVOA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Ova italijanska kompanija na domaćem i međunarodnom tržištu, projektuje, gradi i montira sisteme za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, koji imaju za cilj smanjenje potrošnje i emisije štetnih gasova i ograničenje negativnih uticaje na životnu sredinu, uz održavanje visokog niva energetske efikasnosti.

Postrojenja transformišu otpad u toplotnu i električnu energiju, a na sastanku su prestavljeni model saradnje na izgradnji postrojenja koji bi koristile sve tri lokalne samouprave, potpisnice Sporazuma o upravljanju komunalnim otpadom.

Kraljevo
foto: Shutterstock

Realizaciji ovog regionalnog projekta, koji bi trajno rešio pitanje odlaganja komunalnog otpada i omogućio dodatne kilovate struje ili sisteme za daljinsko grejanje/hlađenje za civilno ili industrijsko grejanje, prethodila bi analiza strukture i količine otpada koji se odlaže, kao i garancija države. Izgradnja postrojenja bi trajala dve godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:51

Svet očaran prirodnim bogatstvima Srbije prikazanim na Expo 2020 u Dubaiju: Ulaganja u banje za procvat naših najlepših regiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track