SMEŠI IM SE OGROMNA ZARADA OVE GODINE: Već sada poskupele karte za metro i i čuveni muzej, a očekuju čak 15 miliona turista
Foto: Shutterstock, Profimedia

poskupljenje

SMEŠI IM SE OGROMNA ZARADA OVE GODINE: Već sada poskupele karte za metro i i čuveni muzej, a očekuju čak 15 miliona turista

InfoBiz -

Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta, a Paraolimpijske igre od 28. avgusta do 8. septembra ove godine, dok je taj sportski događaj uticao i na veće cene u Gradu svetlosti. Mediji su preneli vest da će karte za ulaz u čuveni muzej Luvr poskupeti za 30 odsto uoči OI.

U ovom slučaju, to znači skok cene ulaznice sa 17 na 22 evra, objavljeno je na sajtu muzeja. Međutim, poseta Luvru će i dalje biti besplatna za osobe mlađe od 18 godina, kao i za stanovnike Evropskog ekonomskog prostora, mlađe od 26 godina.

Luvr, Pariz, Jo Ming Pej
foto: EPA / Yoan Valat

Uprava Luvra je u saopštenju navela da je poskupljenje karata posledica inflacije i poskupljenja struje. Dakle, nigde se ne pominju Olimpijske igre, mada se da zaključiti da je i to jedan od razloga, budući da se očekuje nalet turista sa svih strana.

Otvoren 1793. godine, Luvr je najposećeniji muzej na svetu, a 2022. njegovu zbirku, koja se prostire na 86 hiljada kvadratnih metara, pogledalo je 7,2 miliona ljudi. To je francuskom muzeju donelo zaradu od 76,5 miliona evra.

evri, euro, novac u rukama, novac, pare
foto: Shutterstock

Inače, Pariz očekuje oko 15 miliona turista koji će prisustvovati Letnjim olimpijskim igrama, saopštilo je Ministarstvo turizma, tako da se pretpostavlja da su i cene za metro poskupele zbog toga.

Ranije je već objavljeno da će se cene karata za pariski metro udvostručiti tokom Olimpijskih igara 2024. i da će iznositi 4 evra, a ne 2,10 evra, kao što je trenutno slučaj.

kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track