NEVIĐEN ŠOK NA POČETKU NOVE GODINE: Nemački gigant proglasio bankrot posle 123 godine rada, zatvara lokale, radnici na ulici
Foto: Youtube printscreen

kriza nema kraja

NEVIĐEN ŠOK NA POČETKU NOVE GODINE: Nemački gigant proglasio bankrot posle 123 godine rada, zatvara lokale, radnici na ulici

InfoBiz -

Renomirani nemački modni lanac Rupsamen prinuđen je da zatvori više poslovnica širom zemlje.

Kompanija je u septembru 2023. godine morala da podnese hitan zahtev za bankrot i od tada intenzivno traži nove investitore, međutim, za sada nema uspeha.

Direktor Markus Vorvolt sada planira da pronađe "nezavisno rešenje" i prema navodima nemačkih medija namerava da preuzme celu grupu. To bi moglo da bude moguće prenosom restrukturiranja na novu pravnu osobu ili kroz stečajni postupak.

Na taj način bi se u Rupsamenu moglo sačuvati do 100 radnih mesta.

Uštede su neizbežne prilikom restrukturiranja tako da će najpre biti smanjen broj prodavnica i radnika u Augzburgu, a katanac će do kraja januara biti stavljen i na radnje u Vajlhajmu, Ajhahu, Šrobenhauzenu i Fridbergu.

Ostaće otvoreno samo sedište u Augzburgu i još sedam poslovnica.

Vorvolt naglašava da "trenutna situacija u maloprodaji i promene potrošačkih navika" modnom lancu Rupsamen nisu ostavile drugog izbora.

Modna kuća Rupsamen osnovana je 1900. godine u Augsburgu i sve vreme se nalazi na istoj adresi. Jedna je od najvećih modnih kuća u Bavarskoj.

Tekstilni gigant Primark, podsetimo, takođe je primoran da zatvori više prodajnih mesta širom zemlje zbog krize u poslovanju. Primark se već neko vreme bori sa finansijskim gubicima u Nemačkoj.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track