BITKOINOVA KRIPTO ZIMA SE OTAPA: Čak 159 odsto više u odnosu na prošlu godinu, a evo dokle bi mogla cena da raste!
Foto: Promo

pozitivan trend bitkoina

BITKOINOVA KRIPTO ZIMA SE OTAPA: Čak 159 odsto više u odnosu na prošlu godinu, a evo dokle bi mogla cena da raste!

InfoBiz -

Bitkoinova kripto zima se otapa, u rasponu od 43.000 do 46.000 USD, što iznosi 159 odsto više u odnosu na decembar prošle godine, prema podacima Dow Jones Market Data Group. Ovaj pomak prema gore mogao bi da predstavlja početak novog ciklusa.

- Čini se da je puno raspoloženja malih ulagača zanemareno. Nije bilo pompe i uzbuđenja koje ste videli sredinom do kasnog ciklusa poslednjeg kripto oporavka. To nam, zapravo, daje poverenje da još uvek malo rani innings, da postoji mnogo kapitala koji ima jastuk - kaže viši istraživački analitičar Needham & Company John Todaro.

bitkoin
foto: Promo

U poslednjih nekoliko vetrova rasta bitkoina podstiče nedavno, takozvano ''trčanje''. Federalne rezerve, koje održavaju svoj poslednji ovogodišnji sastanak u sredu, mogle bi da otpočnu snižavanje stope u martu 2024. godine, sudeći po prognozama FedWatch Tool CME-a, koje bi podržavale kriptovalute.

Osim toga, BlackRock i Fidelity zahtevaju na čekanju za sredstva kojima se trguje na berzi, podnesene i na pregledu kod Komisije za hartije od vrednosti i berzu. Nagađalo se da bi bar jedan od njih mogao da dobije odobrenje, što bi označilo i prvi Bitcoin ETF.

Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink, čija se kompanija bavi i nadziranjem imovine vredne devet triliona dolara, prokomentarisao je glasine o potencijalnom odobrenju tokom pojavljivanja ''The Claman Countdown'' u oktobru.

bitkoin, kriptovalute
foto: Profimedia

- Ne mogu da govorim o detaljima bilo čega, mislim da je to samo primer prigušenog interesa za kripto. Slušamo od klijenata širom sveta o potrebi za kripto - ističe Fink.

Ulagači, uključujući Todaro, očekuju eventualnu odluku početkom januara.

- Mislim da, ako Bitcoin pređe 50.000 dolara, što je psihološka tačka za mnoge male ulagače, tada počinje talas vraćanja dela tog kapitala - dodaje Fink.

Takođe, Todaro ima ocenu otkupa na berzi za kripto trgovanje Coinbase, koja dobija 90 odsto svog prihoda od maloprodajnih kupaca. Isto tako, primetno je da je interes za njegovu aplikaciju u Apple prodavnici pao na 40. mesto u februaru ove godine, nakon propasti FTX-a Sama Bankman-Frieda.

vrednost, mesečna vrednost, bitkoin
foto: Promo

Bankman-Fried je u novembru proglašen krivim po svim tačkama optužnice i suočen je sa više od 100 godina iza rešetaka.

Ovog meseca se oporavio na 24. mesto, stoga bi dalje poboljšanje bilo u korelaciji s malim ulagačima, koji ulažu novac u rad. Todaro ima ciljnu cenu od 160 USD po deonici na Coinbaseu. Prošle godine izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon poručio je zastupnicima tokom saslušanja da su kriptovalute samo za kriminalce i da on ima kontrolu nad vladom SAD, zatvorio bi je.

kurir.rs/kamatica.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track