DA SAM JA VLAST, ZABRANIO BIH KRIPTOVALUTE! Dajmon se obrušio na bitkoin: jedina svrha je pranje novca, izbegavanje poreza
Foto: printscreen

obrušio se

DA SAM JA VLAST, ZABRANIO BIH KRIPTOVALUTE! Dajmon se obrušio na bitkoin: jedina svrha je pranje novca, izbegavanje poreza

Novčanik -

Izvršni direktor JPMorgan Chasea Džejmi Demon obrušio se na bitkoin sugerišući u primedbama u sredu na Kapitol hilu da bi kriptovalute trebalo da budu zabranjene.

"Uvek sam se duboko protivio kripto, bitkoinu, itd.", rekao je čelnik najveće američke banke po imovini dok je ispitivala senatorka Elizabet Voren, D-Mas., tokom saslušanja Senatskog odbora za bankarstvo.

"Jedina prava svrha njegove upotrebe su kriminalci, trgovci drogom ... pranje novca, izbegavanje poreza."

"Da sam ja vlada, zatvorio bih je", dodao je.

Ove su primedbe poslednja Demonova oštra kritika protiv kriptovaluta, iako je njegova banka snažno uključena u blockchain, tehnologiju koja omogućuje industriju vrednu 1,6 triliona dolara. U prethodnim izjavama, Demon je bitkoin nazvao "razrađenom prevarom", komentaru na koji se kasnije povukao.

Nakon dodatnog ispitivanja Vorena, Demon i nekoliko drugih izvršnih direktora velikih banaka koji su izvedeni pred odbor u sklopu rutinskog saslušanja o industriji, složili su se da bi se kripto kompanije trebale suočiti s istim propisima protiv pranja novca kao i velike finansijske institucije.

Tema je označila retku notu jedinstva između bankarskih čelnika i Vorenove, obično oštrog kritičara industrije.

“Kada je reč o bankarskoj politici, obično se ne držim za ruke s izvršnim direktorima banaka vrednih više milijardi dolara, ali ovo je pitanje nacionalne sigurnosti. Teroristima, trgovcima drogom i odmetničkim nacijama treba zabraniti korištenje kripto za svoje opasne aktivnosti. Vreme je da Kongres deluje", rekla je Voren.

Kurir.rs/Blic/See Biz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track