KAZNE DO 800.000 DINARA ZA AUTOMOBILE BEZ ADEKVATNE ZIMSKE OPREME! Stručnjak: Ne kupujte ovu tečnost, MOŽE VAS OŠAMUTITI
Foto: Kurir televizija

kurir tv

KAZNE DO 800.000 DINARA ZA AUTOMOBILE BEZ ADEKVATNE ZIMSKE OPREME! Stručnjak: Ne kupujte ovu tečnost, MOŽE VAS OŠAMUTITI

Novčanik -

U planinskim predelima snežni pokrivač je uveliko prisutan, sneg je juče padao i u Beogradu. Sa snežnim padavinama i niskim temperaturama dolazi i opasnost od klizavih puteva. Vozači koji nisu opremljeni neophodnom opremom za vožnju po snegu, suočavaju se s propisanim kaznama.

Za fizička lica, novčane kazne iznose do 20.000 dinara, za pravna lica čak i do 800.000 dinara.

Loznica, sneg, zima
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Zimske gume su svakako najvažniji deo zimske opreme, ali ne i jedini.

Šta nam je još od opreme potrebno, istraživao je novinar Kurira Nikola Vujović sa sagovornikom Čedomirom Brkićem, našim najtrofejnijim automobilistom.

- Gume su prvo i osnovno, zimske su idealno rešenje, a one leto-zima su dobro rešenje za leto i zmu, a ujedno i najjeftinije, najkvalitetnije i najbezbednije. Napominjem da se najbolje performanse postižu sa zimskim, ali leto-zima gume zadovoljavaju sve uslove. Ukoliko dođe do nesreće, a nemate zimske, odnosno odgovarajuće pneumatike, onda vam osiguranje neće platiti štetu. Takođe, bitno je staviti nove metlice brisača, jer umeju da se istroše tokom letnjih dana, a i te kako je važna preglednost puta. Tu je i tečnost za odmagljivanje stakala, potom tečnost za vetrobransko staklo koje ne sme da bude na bazi alkohola jer alkohol pri isparenju ulazi u kabinu i može ga ošamutiti kao da je koristio alkohol u tečnom stanju - započeo je Brkić, pa nastavio:

02:17

KAZNE DO 800.000 DINARA ZA AUTOMOBILE BEZ ADEKVATNE ZIMSKE OPREME! Kurir istražuje: Koje je NAJJEFTINIJE rešenje za građane?

- Dobro je imati i neki strugač, ne zaboravite lance ako se krećete nepročišćenim putevima. Kablovi za struju su skoro obavezni. Nemojte da čekate rok za menjanje guma, već iskoristite ovu sedmicu, nemojte ulaziti u zimu sa letnjim gumama. Sedite u auto, a prvih par minuta dok radi iskoristite da obrišete spoljna stakla.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs / L. Majer

Bonus video:

00:32

Neverovatna slika sa crnogorskog auto-puta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja