Najnovije vesti

UVODI SE 10 NOVIH LINIJA IZ NIŠA I KRALJEVA: Iz ovih gradova leteće se do pet destinacija, a tokom letnje sezone i do mora
Foto: M.S.

napredak

UVODI SE 10 NOVIH LINIJA IZ NIŠA I KRALJEVA: Iz ovih gradova leteće se do pet destinacija, a tokom letnje sezone i do mora

InfoBiz -

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kompanija Er Srbija potpisale su ugovor za subvencionisanje 10 linija. Reč je o tri leta iz Kraljeva i sedam iz Niša, od čega su po dva sezonska.

- Iz Kraljeva letimo tokom čitave sezone za Istanbul i letećemo prema Solunu i Tivtu tokom same letnje sezone. Ovaj tender se razlikuje od prethodnih pošto je ugovor potpisan na četiri godine sa mogućnošću produženja još jednu godinu, što će se sasvim sigurno dogoditi. To znači da će oni koji lete iz Niša i Kraljeva, odnosno iz susednih gradova, imati sigurnost da će narednih pet godina ove linije postojati, što je veoma važno kad je u pitanju planiranje avio saobraćaja. To je dobro i za Er Srbiju, a dobro i za naše aerodrome, a najbolje za putnike - rekao je ministar građevinarstva Goran Vesić.

aerodrom Kraljevo, Lađevci, Aerodrom Lađevci
foto: RINA

On je istakao da se iz Niša leti prema Frankfurtu, Ljubljani, Kelnu, Istanbulu i Beogradu tokom čitave sezone, a tokom letnje sezone prema Atini i Tivtu.

- Ovo je godina ekspanzije kad je u pitanju avio saobraćaj u Srbiji. Mi ćemo između 10. i 12. decembra imati tačno četiri miliona putnika u Er Srbiji, a godinu očekujemo da se završi sa više od 4,1 miliona putnika u našoj nacionalnoj aviokompaniji - rekao je Vesić.

Naše optimističke prognoze za ovu godinu bile su 3,5 miliona putnika i to smo doživljavali kao veliki uspeh, dodao je on.

- Što se tiče Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, oni već imaju sedam miliona putnika, a očekujemo da sezonu završe sa 7,7 ili možda i 7,8 miliona putnika - rekao je Vesić.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek je istakao da ovu kompaniju veoma raduje što će u naredne četiri godine leteti između Niša i Atine, Frankfurta, Kelna, Ljubljane, Istanbula, Tivta i Beograda, kao i između Kraljeva i Soluna, Istanbula i Tivta.

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track