MINISTAR MOMIROVIĆ: Raste izvoz iz Srbije na Kipar (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Tomislav Momirović

sremska mitrovica

MINISTAR MOMIROVIĆ: Raste izvoz iz Srbije na Kipar (FOTO)

InfoBiz -

BEOGRAD - Trgovinska razmena Srbije sa Kiprom je stabilna, a izvoz usluga raste iz godine u godinu što je preduslov za razvoj saradnje i nove investicije kiparskih kompanija u Srbiju, izjavio je danas ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović.

On je sa predsednikom Кipra Nikosom Hristodulidisom obilašao kompaniju "Mitsides Point" u Sremskoj Mitrovici koja je u vlasništvu kiparskog inevstitora.

"Prijateljski odnosi Srbije i Кipra su iskreni i dobar temelj za unapređenje saradnje između dve naše zemlje. Ispred nas je period tokom koga moramo dodatno raditi na unapređenju bilateralnih odnosa i međusobne saradnje, a pre svega kada je reč o trgovini, razmeni usluga, turizmu, energetike, odbrane, kulture, sporta, nauke i inovacija", kazao je Momirović.

On je reko da se kompanija "Mitsides Point" ;bavi proizvodnjom testenina i među prvim je evropskim kompanijama koje su investirale u Srbiju još 2004. godine.

Dodao je da kompanija zapošljava 50 ljudi i da odličnim poslovanjem doprinosi ekonomskom razvoju Sremske Mitrovice, a da sa drugim kompanijama koje posluju na toj teritoriji utiče da nezaposlenost u tom gradu bude svedena na minimum, i da iznosi oko tri odsto.

"U cilju jačanja privrednih aktivnosti naše dve zemlje je i današnje održavanje Saveta za saradnju Srbije i Кipra, a zatim i potpisivanje niza sporazuma koji će doprineti intenziviranju ekonomske saradnje", kazao je Momirović.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track