"ZNAMO SE 20 GODINA, RADILA JE BESPREKORNO" Vremešna direktorka (75) "zapalila" sa MILION EVRA iz blagajne, ovako ih prevarila
Ilustracija, Foto: Shutterstock

ne mogu da dođu sebi

"ZNAMO SE 20 GODINA, RADILA JE BESPREKORNO" Vremešna direktorka (75) "zapalila" sa MILION EVRA iz blagajne, ovako ih prevarila

InfoBiz -

Direktorka (75) švajcarskog skijaškog kluba Langlauf-Zentrum Gantrisch (LZG) u blizini Berna, mesecima je uzimala novac iz klupske blagajne, a uzela je oko 900.000 švajcarskih franaka što je gotovo milion eura.

Prevara je otkrivena tokom ovogodišnje revizije.

- Skijaški klub Gantrisch je izgubio sav novac koji je uštedeo u nekoliko meseci, potvrdio je predsednik kluba Kristof Vuntrih (58) za Berner cajtung.

On je u šoku kazao da ne može da veruje da je direktorka kluba mesecima krala novac s klupskog računa.

- Bila je direktorka kluba 20 godina, radila je besprekoran posao. Pripremala je račune i održavala kontakt s kontrolorima skijaških staza. Članovi odbora i simpatizeri cenili su nju i njezin rad, rekao je Kristof.

Švajcarska, Alpi, krava, krave
foto: Shutterstock

Kako se tek sada saznalo, direktorka je prvi put posegnula u klupsku blagajnu u julu 2022. godine. Prvo, navodno je prenosila ponekad 20.000 franaka (oko 20.700 evra), a ponekad 80.000 franaka (oko 82.700 evra). U januaru je iznenada sama na svoj račun prebacila 400.000 franaka (oko 414.000 evra).

Klub je podneo prijavu pošto nedostaje oko milion evra u klupskoj blagajni a najviše ih je pogodilo što je 75-godišnjakinja izneverila njihovo poverenje.

– Novac je za nas jedna stvar. Izigrano poverenje je ozbiljno. Poznajemo se, radimo zajedno. Zato se očito nikada nije dovodilo u pitanje to što je direktorka pojedinačnim potpisom mogla da nalaže isplate. Procedura je sada promenjena, kaže predsednik kluba. Kada je prevara izašla na videlo, 75-godišnjakinja se već sakrila.

Kurir.rs/Fenix-magazin/MD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track