SINIŠA MALI: Plate u Srbiji kontinuirano rastu, povećana kupovna moć građana
Foto: screenshot Pink tv

SINIŠA MALI: Plate u Srbiji kontinuirano rastu, povećana kupovna moć građana

InfoBiz -

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ne razume pojedine zahteve opozicije da ne govori o brojkama i ciframa, jer to navodno ne znači ništa građanima.

Đorđo Đorđić, poslanik iz poslaničke grupe „Pravac Evropa“ prethodno je kazao ministru da građane ne zanimaju brojke koje iznosi, već kako oni realno žive.

- Prvo ste rekli ne zanimaju građane brojke, a onda kažete da ih zanima koliko imaju para u džepu i koliko mogu da potroše. Koliko para imaju, iskazuje se u brojkama. Ili ih zanima ili ih ne zanima. Onda ste na kraju izlaganja rekli, pustite priču o platama - rekao je Siniša Mali.

On je dodao da ga sve to zbunjuje.

- Pa čekaj, pustite priču o platama, ili građane zanimaju plate. Nemojte da pričate o brojkama. Pa kako ću da pričam o platama, ako ne pričam o brojkama. Kako ću da pričam o inflaciji, ako ne pričam o brojkama? Ljudi definišite šta hoćete. Koja je to tema o kojoj želite da raspravljate. Vidim da želite nešto da kažete, ali ne znate da to definišite i prenesete javnosti - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, ako su teme plate, one rastu kontinuirano u Srbiji, prosečna plata je 840 evra, a naredne godine u decembru biće 955 evra.

- Potpuno smo u planu, kao što je predsednik Aleksandar Vučić rekao potpuno smo u planu Srbija 2025. Imaćemo plate preko 1000 evra i 2027. godine 1300 evra - kazao je on.

On je rekao i da razume da je takođe važno pitanje kupovne moći novca a na to je već odgovorio.

- Ako je naredne godine projektovana inflacija između 4 i 5 odsto, prosečna inflacija 4,6 odsto, a plate rastu, samo u javnom sektoru 10 odsto. Plate koje rastu i inflacija koja pada, ukazuje na povećanu kupovnu moć građana Srbije - rekao je ministar.

On je istakao i da poslanici iz skupštinskih klupa dodaju i da je inflacija u Srbiji najveća u Evropi.

- Pogledajte kolika je u Mađarskoj, pa samo matematički zaključite gde je veća- zaključio je potpredsednik Vlade.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track