SRBIJA U KRIZI POKAZALA ODGOVORNOST! Ministar Mali u Skupštini: Naš posao je da štitimo standard građana Srbije!
Foto: Nenad Kostić

narodna skupština

SRBIJA U KRIZI POKAZALA ODGOVORNOST! Ministar Mali u Skupštini: Naš posao je da štitimo standard građana Srbije!

InfoBiz -

Država Srbija se samo u poslednje tri godine odrekla 100,5 milijardi dinara prihoda zbog umanjenja različitih akciza, rekao je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

- To je odgovorna politika. Iako su akcize važan izvor finansiranja, naš je posao da štitimo standard građana Srbije i obezbedimo sve što je neophodno - rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je, komemtarišući priliv od akciza u budžet Republike Srbije a u okviru rasprave u Pralamentu o budžetu za narednu godinu rekao da se država odrekla dela prihoda od akciza da bi ograničila rast cena goriva, cigareta, derivata, osnovnih životnih namirnica.

Siniša Mali
foto: Printscreen/Pink

Mali je poručio da 2020. godine niko nije mogao da pretpostavi da će doći do sukoba u Ukrajini te da će potom usleditienergetska kriza, ali da je Srbija na ove uticaje odreagovala dobro te da je njenim građanima obezbeđeno sve.

- Obezbedili smo dovoljne količine gasa, struje, derivata. Srbija je jedina zemlja koja je u vreme korone ponudila građanima sve četiri vakcine, bilo je svih lekova, dovoljno respiratora, izgrađene su tri nove bolnice - istakao je Mali.

On je poručio da se Srbija u toj teškoj godini nije suočila sa nestašicama te da je pokazala odgovornosti zbog čega je i njena privreda ostala otporna.

- Novac smo tada trošili na dopunu robnih rezervi, nabavku pšenice, nabavku energenata, gasa, dizela, benzina. Nema ničeg netransparentnog u tome, tako se ponaša odgovorna država - zaključio je Mali.

kurir.rs

Bonus video:

00:08

Sinisa Mali najavio zvanicni datum pocetka izgradnje metroa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track