SINIŠA MALI ODGOVORIO NA OPTUŽBE POSLANIKA OPOZICIJE: Nije tačno da smo nenamenski potrošili 6 milijardi evra
Foto: Nenad Kostić

narodna skupština

SINIŠA MALI ODGOVORIO NA OPTUŽBE POSLANIKA OPOZICIJE: Nije tačno da smo nenamenski potrošili 6 milijardi evra

InfoBiz -

Neistina je da smo nenamenski potrošili šest milijardi evra. U izveštaju Državne revizorske institucije ima pogrešnih knjiženja, ali ne i nenamenskog trošenja sredstava, rekao je Siniša Mali, ministar finansija u Narodnoj Skupštini.

On je na sednici, na kojoj se raspravlja o predlogu zakona o budžetu za 2024. godinu, odgovarajući poslaniku Srđanu Milivojeviću istakao, da se posle izveštaja revizora, knjiženje ispravlja i da nema nikakvih problema.

- U budžetu vodimo računa o svakom dinaru građana, zato nam ekonomija raste i imamo rekordan broj zaposlenih - rekao je Mali.

Istakao je da opoziciju boli što je Telekom Srbija samostalna kompanija i nije pod uticajem dva tajkuna već samostalno donosi odluke u interesu građana Srbije.

Siniša Mali
foto: Printscreen/Pink

- Ovde smo čuli ogromnu laž, jer je narodni poslanik rekao da je pronevereno šest milijardi evra i da je toliko nenamenski potrošeno 2017. godine. Molim samo da mi pročita gde to piše - rekao je Mali.

U izveštaju državnog revizora za 2017. godinu postoji cifra od oko 62 milijarde dinara, za koje se kaže da su pogrešno proknjiženi izvori finansiranja, jer je trebalo da bude izvor jedan umesto izvora 11.

- Dakle sopstvena ili pozajmljena sredstva, ali nigde ne piše da je bilo šta pronevereno kao što je bilo u njihovo vreme - naveo je on.

Ocenio je da se time vidi kako radi psihologija i kako radi glava, jer se, kako je rekao sećaju svog vremena, kada jer pronevereno izgubljeno iz državnog budžeta otišlo u privatni džep, pa sada prave privatnu projekciju i na druge.

- Tako nije i tako neće biti, toga novca da je proneveren nema da bude svima jasno. Ovde u ovom domu smo drugi put čuli tu cifru a reč je o besomučnoj laži - rekao je Mali.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track