PODNETO 180 ZAHTEVA ZA BESPLATNU KONVERZIJU ZEMLJIŠTA: Prijavile se i 2 svetske kompanije! Evo šta planiraju kad postanu vlasnici!
Foto: Fonet

pravo svojine

PODNETO 180 ZAHTEVA ZA BESPLATNU KONVERZIJU ZEMLJIŠTA: Prijavile se i 2 svetske kompanije! Evo šta planiraju kad postanu vlasnici!

InfoBiz -

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Aleksandra Damnjanović rekla je danas da je podneto oko 180 zahteva za besplatnu konverziju građevinskog zemljišta iz prava korišćenja u pravo svojine, po osnovu nedavno usvojenog zakona.

Ona je na Odboru Skupštine Srbije za prostorno planiranje, saobraćaj i telekomunikacije rekla da su među tim zahtevima i oni koje su dostavile kompanije "Koka kola" i "Filip Moris".

Aleksandra Damnjanović
Aleksandra Damnjanovićfoto: Fonet Nenad Djordjevic

- "Koka kola" je podnela zahtev za konverziju prava korišćenja građevinskog zemljišta u pravo svojine, bez naknade jer planira investiciju od 35 miliona evra - rekla je Damnjanović. Dodala je da fabrika duvana u Nišu "Filip Moris" takođe planira proširenje proizvodnje, ali da ne zna vrednost investicije.

Besplatna konvrzija građevinskog zemljišta iz prava korišćenja u pravo svojine omogućena je izmenama Zakona o planiranju i izgradnji usvojnim krajem jula ove godine.

Kurir.rs/ Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track