EVO KAKO DA PREPOLOVITE RAČUN ZA STRUJU: Za manju potrošnju EPS daje popust do 40%, a za ove 2 stavke dobijate DODATNA SMANJENJA!
Foto: Shutterstock

bez trika, bez prevare

EVO KAKO DA PREPOLOVITE RAČUN ZA STRUJU: Za manju potrošnju EPS daje popust do 40%, a za ove 2 stavke dobijate DODATNA SMANJENJA!

Novčanik -

Po preporuci Vlade Srbije, "Elektroprivreda Srbije" će i predstojeće zime obračunavati građanima popuste od 20 do 40 odsto za racionalnu potrošnju struje.

Kako je u više navrata objasnila ministartka energetike Dubravka Đedović Handanović, svi građani koji budu smanjili potrošnju za više od pet odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine dobiće umanjene račune za 20 do 40 procenata narednih šest meseci.

struja, cena
foto: Shutterstock

Konkretno, za uštede energije od pet do 15 odsto obračunava se popust od 20 procenata, a za potrošnju smanjenu od 15 do 20 odsto popust je 25 procenata. Građani koji smanje potrošnju struje između 20 i 25 odsto, moći će da računaju na popust od 30 procenata, dok će oni koji uštede između 25 i 30 odsto energije ostvariti popust od 35.

Najveći popust od 40 procenata imaće domaćinstva koja potrošnju električne energije smanje za više od 30 odsto.

TRI NAČINA DA DOBIJETE POPUST

1. Manja potrošnja struje

  • za uštedu energije od 5% do 15% - popust 20%
  • za uštedu energije od 15% do 20% - popust 25%
  • za uštedu energije od 20% do 25% - popust 30%
  • za uštedu energije od 25% do 30% - popust 35%
  • za uštedu energije za više od 30% - popust 40%

-

2. Redovno plaćanje

  • za plaćanje računa do 28. u mesecu - popust 5%

-

3. Veće učešće u nižoj tarifi

  • za povećanje učešća niže tarife za 5% - popust 5%

Pored utroška manjeg broja kilovata, EPS tradicionalno redovnim platišama odobrava popust od pet odsto računa za struju, što važi i nadalje, dog dodatnih pet odsto popusta građani mogu dobiti na još jedan način.

- Takođe, domaćinstvima će se obračunavati popust od pet procenata ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje pet odsto u odnosu na učešće za isti mesec prethodne godine. To znači da, uz racionalnu potrošnju, račun za električnu energiju može biti čak i prepolovljen - zaključila je Đedović Handanović za Politiku.

Kurir.rs/ Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track