OD ČEGA ZAVISI REDOSLED UPLATE: Mnogima već leglo po 10.000 dinara! Proverite u samo 3 koraka i svoju prijavu dok ne bude kasno
Foto: Shutterstock, Ilustracija

jednokratna novčana podrška

OD ČEGA ZAVISI REDOSLED UPLATE: Mnogima već leglo po 10.000 dinara! Proverite u samo 3 koraka i svoju prijavu dok ne bude kasno

InfoBiz -

Isplata 10.000 dinara za decu počela je jutros i danas je na listi za uplatu 500.000 prijavljenih. Pravo na novu jednokratnu pomoć države ima tačno 1,1 milon dece.

Svi oni dobiće po svojih 10.000 dinara zaključno sa sutrašnjim danom.

Svi oni koji su se prijavili novac će dobiti danas ili sutra. Danas će isplatu dobiti pola miliona dece, a preostali će novac dobiti u utorak, najavio je ministar Siniša Mali.

Kada će ko dobiti novac ne može se precizirati jer isplata nije povezana sa momentom prijave. Veruje se da će i ovaj put, kao što je bio slučaj i sa isplatom pomoći od 100 evra, isplata biti vezana za banku u kojoj imate račun. To bi praktično značilo da bi isplata danas mogla ići ka računima u dve banke, drugi dan ka račununima u tri banke, itd...

- Ukoliko je u pojedinim slučajevima u toku reklamacija, one će biti poslate na dalje rešavanje i samim tim će u skladu sa tom dinamikom i biti vršena isplata 10.000 dinara, rekao je Mali.

Evo kako da proverite da li vam je legao novac?

A, dok isplata po 10.000 dinara za decu, ne krene, nije loše da proverite i da li ste se uspšeno prijavili i da ne bude kasno. Za proveru je potrebno svega tri koraka.

Ono što je prvo potrebno jeste ući na sajt https://idp.trezor.gov.rs/, nakon čega treba kliknuti na opciju "Provera statusa prijave" koja je prikazana dole na slici.

Nakon što ste kliknuli na opciju "Provera statusa prijave" otvara vam se novi dokument u koji treba da unesete svoje podatke. Prvo što treba da unesete je matični broj, a nakon toga i broj lične karte koji ste koristi prilikom registracije. tada i dobijate odgovor.

1 / 5 Foto: Printscreen idp.trezor.gov.rs

U trećem koraku očekujte informaciju o statusu uplate.

Ako se pojavi neki problem, recimo da vam novac ne bude uplaćen, takođe na sajtu Uprave za trezor možete problem i prijaviti.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track