GORI PORTAL TREZORA, RODITELJI NE PRESTAJU DA KLIKĆU! Rekordan broj do 13 sati prijavljene dece za pomoć od 10.000 dinara!
Foto: Shutterstock

navala

GORI PORTAL TREZORA, RODITELJI NE PRESTAJU DA KLIKĆU! Rekordan broj do 13 sati prijavljene dece za pomoć od 10.000 dinara!

InfoBiz -

Noćas u ponoć počela je prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, a do 13h već je 118.000 roditelja prijavilo 200.000 dece, saopštio je na svom Instagram nalogu ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali.

Prijava se odvija elektronski putem portala Uprave za trezor na adresi idp.trezor.gov.rs i traje do 20. septembra.

Prijava je veoma jednostavna, a podnosilac prijave, odnosno majka, unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac.

Kako bi prijava bila što jednostavnija, majke ne moraju da unose matične brojeve dece, da ne bi slučajno došlo do greške prilikom unosa podataka. Sistem, na osnovu matičnog broja majke, automatski vuče matične brojeve dece, iz nadležnih registara.

Isplata počinje 25. septembra, a do kraja tog meseca isplate će biti završene.

- Ovo je još jedno ispunjeno obećanje koje smo dali i još jedan primer kako se ponaša jaka i snažna država, odgovorna država koja brine za svoje građane, za svoju decu, za porodice i kvalitet njihovog života - objavjeno je u postu na Instagram nalogu Siniše Malog.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track